A kekszek sosem mennek ki a divatból. Millió változatát ismerjük, de a csokis keksz sok helyen a dobogó tetején áll szerintem. Ha duplán csokis, akkor még jobb! Ez a gluténmentes csokis-kakaós keksz nem csak finom, de egészséges hozzávalókból is készül. Kisülve omlós, sokáig eláll. Finomabbá tehetjük még narancshéjjal, vaníliával, tonkababbal, kávéporral, mentával, kinek mi ízlik a leginkább.

Hozzávalók 30-32 darab gluténmentes csokis-kakaós keksz elkészítéséhez:

1 csomag Hadarik Rita gluténmentes Csokis-kakaós keksz lisztkeverék
100 g porcukor
135 g vaj
1 db M-es tojás

A gluténmentes csokis-kakaós keksz elkészítése

A csokis lisztkeveréket egy keverőtálba tesszük, és belekeverjük a porcukrot.
A hideg vajat felkockázzuk, majd gyors mozdulatokkal belemorzsoljuk a száraz anyagba-
TIPP: Fontos, hogy ezt a műveletet hűvösebb helyen, és nagyon gyors mozdulatokkal végezzük. Ha nagyon megolvadna a vaj, az a tészta végeredményében változást okozna. Így lesz omlós, tökéletes az állaga.
Végül az egész, lazán felvert tojással ruganyos tésztát formázunk belőle.
ITT is figyeljünk arra, hogy gyorsan dolgozzunk!
Tegyük fopackba a tésztát, majd 10 percet (ne többet) pihentessük a hűtőben.
30-32 egyforma darabra vágjuk a tésztát, amikből a tenyerünkkel golyókat formázunk.
Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, erre helyezzük kellő távolságra egymástól a kekszgolyókat.
A tenyerünkkel kissé lelapítjuk őket, egy villával pedig csíkokat nyomunk rájuk.
170 fokos, előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 7-8 perc alatt készre sütjük.
Ha elkészültek, sütőpapírral együtt lehúzzuk a kekszeket a konyhapultra, és hagyjuk kihűlni.
Száraz helyen tárolva napokig megőrzi a süti az omlós állagát.

Csokis-kakaós keksz

KÉSZÍTSD EL TE IS EZT A FINOM, ÉS KIPRÓBÁLT GLUTÉNMENTES CSOKIS-KAKAÓS KEKSZ RECEPTET!

Megrendelem a csokis-kakaós lisztkeveréket!