Ez a gluténmentes karácsonyi keksz abszolút diétás, mert tej-, és tojásmentesen is készült. A tojást és a cukrot datolyapürével helyettesítettem, és ha kihagyod belőle a kandírozott narancshéjat, akkor hozzáadott cukor sem lesz benne.

A datolyapüré készítése roppant egyszerű, csak fel kel darabolni a datolyát, majd forró vízzel leönteni, végül mehet egy erős turmixba. Mivel édes, nem kell mellé már a cukor hozzáadása. És mivel ragacsos, egyben tartja a kekszet tojás nélkül is.

Hozzávalók 15 darab gluténmentes karácsonyi kekszhez:

150 g Hadarik Rita gluténmentes linzer lisztkeverék
90 g datolya
85 ml forró víz
70 g kókuszzsír (zsír állagú)
30 g gluténmentes csoki (apró darabokra vágva)
30 g kandírozott narancshéj

A gluténmentes karácsonyi keksz elkészítése

A fent leírtak szerint készítsd el a datolyapürét, majd hűtsd ki teljesen.
A liszthez add a csokidarabokat, a kandírozott narancshéjat, majd morzsold bele a kókuszzsírt.
TIPP: Kandírozott narancshéj helyett tehetsz hozzá mogyorót, pekándiót.
Végül dolgozd bele a datolyapürét.
Oszd a masszát 15 részre, formázz belőlük golyókat, majd tedd őket sütőpapírral bélelt tepsire.
Nedves kézzel nyomd őket korong alakúra.
180 fokos, légkeveréses sütőben süsd 13-14 percen át.
Kihűlve fogyasztható.

Vedd meg a lisztkeveréket egy gombnyomással!

 

Gluténmentes pite/linzer liszt

SÜSD MEG TE IS EZT A FINOM, ÉS KIPRÓBÁLT GLUTÉNMENTES SÜTEMÉNYT!
MINIMÁLIS MUNKA, MAXIMÁLIS ÉLVEZET GLUTÉNMENTESEN.