Az ötödik íz, az umami, azaz a keser-édes íz jellemző a japán matcha porra, ami a zöld tea szárított, por formájú változata. A gluténmentes matcha keksz a kedvenced lesz, ha szereted a tea ízét. Ez a keksz pompás zöld színével lenyűgöző látvány is.

Hozzávalók 20-25 darab gluténmentes matcha keksz készítéséhez:

A recept:
Tejmentes.
Szójamentes.
Rizsmentes.
Burgonyamentes.
Adalékmentes.

150 g Hadarik Rita gluténmentes linzet/pite lisztkeverék
45 g porcukor
10-15 g matcha por
45 g félig olvadt kókuszzsír (zsír állagú)
1 db M-es tojás
1-2 tk hideg víz

A gluténmentes matcha keksz elkészítése

A lisztkeveréket öntsd egy tálba, add hozzá a porcukrot, a matcha port, és keverd össze alaposan.
TIPP: Ha több matchát teszek bele (15 g), akkor zöldebb, de kesér-édesebb is lesz, ezzel számolj mindenképp.
A tojást üsd fel, majd lazán keverd össze.
A cukros liszthez először a kókuszolajt (zsírt) morzsold, majd gyúrd bele a tojást is. Ha szükséges, adj hozzá egy-két kiskanál hideg vizet, hogy a tészta véletlenül se töredezzen.
Csomagold folpackba, és tedd 10-15 percre a hűtőbe.
Több ideig ne tartsd hűvös helyen, mert a kókuszolaj bekeményedik, és akkor nem tudod nyújtani.
Tehát egy kis pihentetés után vágd két részre a tésztát, mindegyiket nyújtsd ki két sütőpapír között 3 mm vastagra.
Szaggass kedved szerinti formájú kekszeket (pl. fél holdat), és tedd őket egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe.
TIPP: A leeső tésztadarabokat gyúrd át, nyújtsd, majd szaggasd újra.
165 fokos, légkeveréses, előmelegített sütőben 9-10 percig süsd, majd a sütőpapíron hűtsd ki a kekszeket.

Gluténmentes pite/linzer liszt

Gluténmentes pite/linzer liszt

SÜSD MEG TE IS EZT A FINOM, POMPÁS, ZÖLD, GLUTÉNMENTES MATCHA KEKSZ RECEPTET!

Megrendelem a linzer lisztkeveréket!