A legjobb gluténmentes piskótatekercs, amit valaha sütöttem. Olyan igazi, piskóta ízű, illatú, ráadásul pofon egyszerű megsütni. A lisztkeveréknek köszönhetően tele van a süti rostokkal, lassan felszívódó szénhidrátokkal, ezért a tudatosan táplálkozók számára is egy szuper alternatíva.
Hozzávalók 1 rúd piskótatekercs elkészítéséhez:
5 db M-es tojás
csipet só
100 g porított nádcukor
100 g Hadarik Rita gluténmentes Piskóta lisztkeverék
+ lekvár a töltelékhez
A gluténmentes piskótatekercs elkészítése
A tojásokat válaszd ketté.
A tojásfehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval együtt.
A porcukrot keverd fehéredésig a tojássárgával.
A lisztkeveréket add a tojássárga krémhez egy bő kanál habbal együtt, és keverd csomómentesre.
Ezt követően 2-3 részletben forgasd a tojáshabot a krémbe, ahogyan régen is csináltad.
A sütőt melegítsd elő 170 fokra, légkeveréses fokozaton (sima sütőben 180 fokra).
Tegyél egy szilikonos sütőpapírt egy nagyobb, lapos tepsire, erre öntsd a masszát.
Kend el a tésztát kb. 1 cm magas négyszög alakúra, és azonnal tedd a sütőbe.
Kb. 20 percig süsd, majd azonnal forrón szedd le a sütőpapírt a kisült tésztáról, és tekerd fel szorosan egy tiszta konyharuhába. Így hűtsd ki teljesen.
Ha kihűlt, lekvárral töltsd meg.
Őszintén mondom, olyan ez a piskótatekercs, mint amilyet régen az anyukám sütött. Ízre biztosan. A liszt összetételénél azonban én már odafigyeltem arra is, hogy élettanilag egészségesebb, rostokban gazdagabb legyen. Bár a süti az süti, de ezzel a piskótatekerccsel nem csak üres kalóriát eszel majd, hanem rostokat is, és értékes tápanyagokat.
Nagyon fontosnak tartom ugyan is, hogy nem elég, hogy valami gluténmentes, legyen értékes összetételű is.
Hagyj üzenetet