A legjobb gluténmentes piskótatekercs, amit valaha sütöttem. Olyan igazi, piskóta ízű, illatú, ráadásul pofon egyszerű megsütni. A lisztkeveréknek köszönhetően tele van a süti rostokkal, lassan felszívódó szénhidrátokkal, ezért a tudatosan táplálkozók számára is egy szuper alternatíva.

Hozzávalók 1 rúd piskótatekercs elkészítéséhez:

5 db M-es tojás
csipet só
100 g porított nádcukor
100 g Hadarik Rita gluténmentes Piskóta lisztkeverék
+ lekvár a töltelékhez

A gluténmentes piskótatekercs elkészítése

A tojásokat válaszd ketté.
A tojásfehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval együtt.
A porcukrot keverd fehéredésig a tojássárgával.
A lisztkeveréket add a tojássárga krémhez egy bő kanál habbal együtt, és keverd csomómentesre.
Ezt követően 2-3 részletben forgasd a tojáshabot a krémbe, ahogyan régen is csináltad.
A sütőt melegítsd elő 170 fokra, légkeveréses fokozaton (sima sütőben 180 fokra).
Tegyél egy szilikonos sütőpapírt egy nagyobb, lapos tepsire, erre öntsd a masszát.
Kend el a tésztát kb. 1 cm magas négyszög alakúra, és azonnal tedd a sütőbe.
Kb. 20 percig süsd, majd azonnal forrón szedd le a sütőpapírt a kisült tésztáról, és tekerd fel szorosan egy tiszta konyharuhába. Így hűtsd ki teljesen.
Ha kihűlt, lekvárral töltsd meg.

Őszintén mondom, olyan ez a piskótatekercs, mint amilyet régen az anyukám sütött. Ízre biztosan. A liszt összetételénél azonban én már odafigyeltem arra is, hogy élettanilag egészségesebb, rostokban gazdagabb legyen. Bár a süti az süti, de ezzel a piskótatekerccsel nem csak üres kalóriát eszel majd, hanem rostokat is, és értékes tápanyagokat.

Nagyon fontosnak tartom ugyan is, hogy nem elég, hogy valami gluténmentes, legyen értékes összetételű is.

Hadarik Rita gluténmentes piskóta lisztkeverék

A GLUTÉNMENTES PISKÓTATEKERCS LISZTKÖLTSÉGE CIRKA 165 FORINTRA JÖN KI!
MENNYEI FINOM, ÉS ELRONTHATATLAN!

Megrendelem a piskóta lisztkeveréket!