Nyakunkon a húsvét, és kell egy bombabiztos gluténmentes répatorta recept? Ne keresgélj tovább, mert ez a lehető legfinomabb, sokkal jobb, mint a búzalisztes. Erre garanciát adott a kisebb fiam is, Máté, aki 10 perc alatt betolta a mini torta felét, miközben hümmögött, nyammogott, és az egekig magasztalta a répatortát.

Hozzávalók a gluténmentes répatorta recept elkészítéséhez:

100 g Hadarik Rita gluténmentes piskóta lisztkeverék
3 db M-es tojás
csipetnyi só
65-70 g porcukor
½ mk őrölt fahéj
½ vanília kikapart belseje vagy késhegynyi vanília őrlemény
mogyorónyi friss gyömbér
1 citrom reszelt héja
150 g sárgarépa
3 ek olaj (pl. kókuszolaj, dióolaj)

A gluténmentes répatorta recept elkészítése

A tojásokat kettéválasszuk. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük.
A répát és a gyömbért finomra reszeljük, levüket is meghagyjuk.
A tojássárgát kikeverjük a porcukorral, fahéjjal, vaníliával, az olajjal, majd hozzáadjuk a reszelt répát és a gyömbért.
A lisztet, és a tojáshabot két részletben keverjük a tojásos, répás alaphoz.
Egy kb. 20-22 cm-es tortaforma alját kibélelünk sütőpapírral, oldalát vékonyan átkenjük olajjal, és meghintjük rizsliszttel.
Beleöntjük a masszát, és 170 fokos, előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 25-28 perc alatt készre sütjük.
Rácsra téve kihűtjük.

TOPPING variációk :
1)    125 g natúr Philadelphia krémsajt, 1-2 tk porcukor, késhegynyi vanília őrlemény: A hozzávalókat kikeverjük, és a kihűlt tortára kenjük. Ez egy klasszikus, és szerintem az egyik legfinomabb krém, ami sajttortára kerülhet.
2)    50 g porcukor, kb. 1 ek citromlé: Itt is összekeverjük a hozzávalókat, majd azonnal rákenjük a kihűlt tortára. Hagyjuk, hogy rádermedjen. Mivel a cukormázas verzió teljesen tejmentes, így tejmentes diétába is illeszthető a torta, ha ezzel a mázzal vonod be.

Hadarik Rita gluténmentes piskóta lisztkeverék

SÜSD MEG TE IS EZT A FINOM, ÉS KIPRÓBÁLT SÜTEMÉNYT! MINIMÁLIS MUNKA, MAXIMÁLIS ÉLVEZET GLUTÉNMENTESEN.

Igen, megrendelem a piskóta listkeveréket!