Íme a gluténmentes tejpite receptje. Elkészítése pofon egyszerű, kezdő háziasszonyok is bátran nekiláthatnak az elkészítéséhez. Legjobb friss gyümölcsből, de mirelitet is használhatsz, azt viszont felhasználás előtt engedd fel, és csepegtesd le a levét. Figyelem, a markánsan vörös gyümölcsök elszínezhetik a tésztát is, de ez az ízeken mit sem változtat.
Ez a tejpite ráadásul most cukormentesen készült, így kalóriaértéke jóval alacsonyabb a cukros változatnál, élvezeti értéke azonban ugyan az. Kész főnyeremény szerintem! Ha mégis ragaszkodsz a cukros variációhoz, a receptben jelöltem mennyit használj fel belőle.
Hozzávalók a gluténmentes tejpite készítéséhez
3 db M-es tojás
15-20 g 1:4 eritritol-stevia édesítő (vagy 70 g porcukor)
85 g Hadarik Rita gluténmentes piskóta lisztkeverék
125 h natúr krémsajt
200 ml tej
csipet só
1 citrom reszelt héja
200 g gyümölcs (szilva, cseresznye, meggy, szeder)
10 g vaj a forma kikenéséhez
Sütőforma: 22 cm átmérőjű kerek forma
A gluténmentes tejpite recept elkészítése
A tojásokat először keverjük ki az édesítővel, a csipet sóval, és a citromhéjjal.
Egy kézi habverővel keverjük bele először a krémsajtot, majd fokozatosan a tejet is.
Végül szitáljuk és keverjük bele a lisztet.
Vajazzuk ki vékonyan a formát, öntsük bele a masszát, majd helyezzük bele a gyümölcsöket.
170 fokos előmelegített, alsó-felső sütési módon 35-40 percig süssük.
Hűtsük langyosra, mielőtt szeleteljük.
Hagyj üzenetet