Ez a tej-, és gluténmentes mézes puszedli a maga egyszerűségétől olyan nagyszerű. Érdemes nagy mennyiségben sütni, puha, és finom marad sokáig.

A mézes puszedli attól, mézes, hogy méz van benne. Gondolom, ezzel nem mondok nagy újdonságot. Ugyanakkor a méznek nincs akkora édesítő ereje a tésztákban, mint a cukornak, ezért a klasszikus mézeskalács és puszedli tésztájához szokás adni még plusz cukrot is. Na, ezt a részt hagytam ki most ebből a receptből. Bár a méznek is van kalóriaértéke, mégis, ez egy természetes édesítő, és közelebb áll(hat) az egészségesebb jelzőhöz.

Hozzávalók 28 darab tej-, és gluténmentes mézes puszedlihoz:

1 zacskó Hadarik Rita mézes keksz lisztkeverék
112 g méz
10 g porrá őrölt eritritol-stevia 1:4 édesítő
50 g libazsír
1 d M-es tojás
3-4 ek hideg víz
+ 1 tojássárga a kenéshez
+ dió opcionálisan
+ 60 g gluténmentes étcsokoládé opcionálisan

A tej-, és gluténmentes mézes puszedli elkészítése

A lisztet öntsd egy keverőtálba.
A mézet, a libazsírt, az édesítőt tedd egy kis gyorsforralóba, és addig melegítsd alacsony hőfokon, amíg folyékony állagú lesz az egész.
A liszt közepén képezz egy mélyedést, erre önts a mézes zsiradékot, és kezd el gyúrni.
Végül gyúrd bele az egész tojást is.
Ha túl száraz, morzsalékos lenne a tészta, adj hozzá 3-4 hideg vizet. Akkor jó, ha nem török, könnyen formázható a tészta.
A kész tésztát vágd négy része, és mindegyiket sodord kb. másfél ujjnyi vastagra, majd oszd 7-7 részre.
Formázz belőlük golyókat, és tedd sütőpapírral bélelt tepsire. Javaslom, két tepsit használj ehhez a mennyiséghez.
A tetejüket kend át a felvert tojássárgával. Ha szeretnéd, nyomj a tetejükre egy-egy felezett diót. Ha nem szereted, ezt a részt hagyd ki nyugodtan.
160 fokos, előmelegített, légkeveréses sütőben (sima sütőben 170 fok) süsd 10-12 percen át őket.
Ha kihűltek, olvasztott csokival is dekorálhatod.

Hadari Rita gluténmentes mézes keksz lisztkeverék

SÜSD MEG TE IS EZT A FINOM, TEJ- ÉS GLUTÉNMENTES MÉZES PUSZEDLIT!
MINIMÁLIS MUNKA, MAXIMÁLIS ÉLVEZET GLUTÉNMENTESEN.

Szerezd be MOST a lisztkeveréket!