Hadarik Rita gluténmentes zsúrpogácsa lisztkeverék

515 Ft489 Ft

5.00 out of 5 based on 6 customer ratings
(6 vásárlói értékelés)

Olyan pogácsát szeretnél enni, mint régen?! A Hadarik Rita gluténmentes zsúrpogácsa lisztkeveréket akár hogyan variálhatod; túrósan, tepertőkrémesen, magokkal keverve, tejmentesen, a végeredmény mindig tökéletes lesz.

  • Gluténmentes
  • Kukoricamentes
  • Szójamentes
  • IR diétába illeszthető

Leírás

A vásárlók szerint az egyik legfinomabb gluténmentes pogácsa

  • A Hadarik Rita gluténmentes zsúrpogácsa lisztkeverék  már minden szárazanyagot tartalmaz a különféle liszteken keresztül, a són át, egészen az útifűmaghéjig.
  • Neked csak bele kell öntened egy keverőtálba, és hozzákeverni a nedves elemeket.
  • Először a zsiradékot morzsold el benne, ez lehet vaj, laktózmentes vaj (ha a diétád azt igényli, margarin), kókuszzsír, sertés-, kacsa-, vagy libazsír, tepertőkrém. Ugye mennyire sokoldalúan elkészítheted?
  • Aztán mehet bele a 100 ml vízben  felfuttatott élesztő, és a tojással elkevert tejföl (vagy joghurt, vagy növényi tejszín).
  • Ha növényi tejszínnel készíted, javaslom, egy teáskanálnyi citromlevet vagy gyümölcsecetet (pl. almaecet) adj hozzá.
  • Egy szilikonos lapáttal dolgozd össze a tésztát, majd pihentesd 10 percet a hűtőben.

turos-zsalyas-pogacsa

Formázható, nyújtható Hadarik Rita gluténmentes zsúrpogácsa lisztkeverék – tészta

  • Igen. Ezt a tésztát, ha a receptjeimet követed, könnyűszerrel nyújthatod. Legegyszerűbb, ha szilikonos sütőpapíron nyújtod, és akkor még lisztet sem kell alá szórni. Egyszerűen gyúrd össze a hozzávalókat, pihentesd, majd nyújtsd, szaggasd, formázd, és süsd ki.

Egy lisztkeverékből végtelen számú pogácsa

  • A pogácsát izgalmasabbá teheted, ha különféle fűszerekkel ízesíted. Még a szárazanyagokhoz, azaz a lisztkeverékhez keverhetsz frissen tört borsot, színes borsot, chilit, őrölt köményt, finomra aprított friss fűszernövényeket (zsálya, medvehagyma, snidling), amiktől még finomabb lesz a pogácsa. Az ízesítési lehetőségek csak a fantáziádon múlnak.
  • A nedves anyagokat is csereberélheted, használhatsz hozzá túrót, juhtúrót, krémsajtot.
  • A Receptek zsúrpogácsa lisztkeverékből menüben többféle felhasználási javaslatot is adok a lisztkeverék elkészítéséhez.

IR diétába is illeszthető a Hadarik Rita gluténmentes zsúrpogácsa lisztkeverék – 60 %-ban lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz

Zentai Andrea dietetikus ajánlása alapján ezt a lisztkeveréket IR diétások is használhatják, mert igen magas a rosttartalma. Ez a tulajdonsága bárki számára értékes lehet, hiszen a magas rosttartalom miatt lassabban szívódik fel a benne lévő szénhidrát, nem lesz az ember farkaséhes utána, tehát beilleszthető az egészségtudatos táplálkozásba

Hadarik Rita gluténmentes lisztkeverékek

 

Termékösszetevők

tápióka keményítő, barna rizsliszt, kölesliszt, burgonyapehely (burgonya, emulgeálószer /zsírsavak mono- és digliceridjei/, stabilizátor /dinátrium-difoszfát/, tartósítószer /nátrium-SZULFIT, nátrium-hidrogén-SZULFIT/, burgonya rost), étkezési só, stabilizátor (guar gumi), útifűmaghéj

Hadarik Rita gluténmentes lisztkeverékek


Átlagos beltartalmi értékek 100 g termékben.

Energia: 1431 kJ / 338 kcal
Zsír: 1,83 g
ebből telített zsírsavak: 0,37 g
Szénhidrát: 76 g
ebből cukrok: 0,2 g
Fehérje: 5,4 g
Élelmi rost: 4,2 g
Só: 2,05 g

Nettó tömeg: 300 g

 

Származási ország: Magyarország
Gyártja és forgalmazza: Hunorganic Kft., 2040 Budaörs, Törökbálinti út 38.
Ügyfélszolgálat:
Vevőszolgálatunk vásárlóink igényeinek kielégítését szolgálja. Elérhetőség: hétfőtől – péntek 8:00 – 15:00 óráig
Telefon: 21/3033-426
Fax: 21/3033-428
Mobil: 30/425-3853
E-mail: rendeles@kenyersutes.hu

Alaprecet ezzel a termékkel

A Hadarik Rita gluténmentes pogácsa lisztkeverék tetszés szerint variálható. Ebben a receptben tökmaggal és sajttal bolondítottam meg. A durvára tört tökmag a tésztába kerül, a reszelt sajt pedig a pogácsák tetejére sült rá.

Hozzávalók 20-22 db-hoz:
1 zacskó “Hadarik Rita gluténmentes zsúrpogácsa lisztkeverék”
40 g durvára tört tökmag
1 db M-es tojás
140 g kefir
80 g olvasztott vaj
100 ml meleg víz
1 mk cukor
25 g friss élesztő
100 g reszelt vörös cheddar sajt
+ 1 tojássárga és 1 tk víz

A lisztkeveréket összekeverjük a tökmaggal.
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, meleg vízben.
A vajat felolvasztjuk, majd összekeverjük a kefirrel, és a tojással.
A szárazanyaghoz adjuk a folyadékokat, és egy szilikonos lapát segítségével, vagy egy konyhai robotgéppel 2-3 percig keverjük. Majd 5 percet pihentetjük.
Rizsliszttel megszórt felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, majd egy 5 cm átmérőjű kiszúróval megformázzuk a pogácsákat. A leeső darabokat újra gyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk.
A tenyerünkkel megsodorjuk őket, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.
A tetejüket megkenjük a vízzel felvert tojássárgával, majd megszórjuk a sajttal.
A sütőt előmelegítjük 30-40 fokra (légkeveréses mód), és ebben kelesszük 30 percet a pogácsákat.
Végül feltekerjük a sütőt 180 fokra, és kb. 23-25 percig sütjük.
Kihűlve fogyasszuk.

[button link=”http://glutenmentessutemeny.hu/receptek-glutenmentes-zsurpogacsa-lisztkeverekkel/” color=”default” size=”” stretch=”” type=”” shape=”” target=”_blank” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”left” animation_speed=”1″ animation_offset=”” alignment=”” class=”” id=”recept”]Kapcsolódó receptek[/button]

További információk

Tömeg 0.3 kg

6 vélemény a(z) Hadarik Rita gluténmentes zsúrpogácsa lisztkeverék termékről

  1. Értékelés: 5 / 5

    Mi cheddar sajttal készítettük el és hihetetlenül finom lett!

  2. Értékelés: 5 / 5

    Igen, ez nagyon jó ötlet! A tésztájába is lehet tenni, és a tetejére is szórhatunk belőle. (Rita)

  3. Értékelés: 5 / 5

    Nagyon könnyű volt a tésztával dolgozni és nagyon ízlett az egész családnak! Egy kis reszelt sajtot is tettem a tetejére,mert mi úgy szeretjük a pogácsát.

  4. Értékelés: 5 / 5

    A túrós-zsályás pogácsát készítettem el belőle, hihetlen finom lett. Puha, omlós, nem száraz, naggyon finom. Technikai okok miatt (hiányos konyha) egyszerűen muffinformába töltöttem a tésztát, remek volt, szépen látszott ahogy megpirult a teteje. A tészta könnyen összeállítható, gyorsan ment minden.

  5. Értékelés: 5 / 5

    Mindenkinek ajánlom!!!!! Érdemes kipróbálni,könnyen lehet a tésztával dolgozni. Semmi mellékíze,ami nagyon fontos,olyan mint ha finom lisztes pogácsát ettem volna!!! Én is sajtot szórtam a tetejére.

  6. Értékelés: 5 / 5

    Jómagam pizzás kiflit sütöttem belőle, valami mennyei lett! Kismama vagyok, illetve IR-es, ezért nagyon oda kell figyelnem, hogy milyen típusú szénhidrátot viszek be! Végre egy olyan lisztkeveréket találtam, ami könnyen kezelhető, nincs mellékíze, s nem csak rizs-, valamint kukoricalisztet tartalmaz, s az eddigi kísérletekhez képest ez hasonlít leginkább a sima búzaliszttel készült péksüteményekhez!
    A recepten annyi modosítottam, hogy a tejben futtattam meg az élesztőt, s a vizet elhagytam belőle, így egy kissé keményebb tésztát kaptam, viszont így könnyen tudtam feltekerni a pizza krémmel töltött kifliket, amit tojással kentem, reszelt sajttal szórtam, s az előírásnak megfelelően sütöttem. Összesen 12 db kifli lett belőle, ami egyenként 21 gramm szénhidrátot tartalmaz 🙂

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Érdekelhetnek még…