Zsályás túrós gluténmentes pogácsa recept

Valljuk be, a legfinomabb pogácsák egyike a túrós pogácsa. Ez a vajban pirított, zsályás fűszerezésű, túrós gluténmentes pogácsa pogácsa mennyei finom, és napokig puha marad. Minden szárazanyag benne van már a lisztkeverékben a megfelelő mennyiségben, amitől a végeredmény tökéletes lesz.

Nem kell neked megvásárolgatnod hozzá a különféle őrleményeket, stabilizátorokat: egyszerűen csak fogod a zacskót, és már boríthatod is a keverőtálba. A lisztkeverék a barna rizslisztnek és a köleslisztnek köszönhetően jelentős élelmi rost tartalommal rendelkezik, ezért beilleszthető az egészségesebb táplálkozásba. Otthon már csak a nedves hozzávalókat kell belekeverned, és sütheted is a pogácsákat. Ez a túrós pogácsa egyszerűen mennyei finom, és puha. Készítheted zsálya helyett snidlinggel, kakukkfűvel is.

Hozzávalók 25-35 darab túrós gluténmentes pogácsa készítéséhez:

1 csomag Hadarik Rita gluténmentes zsúrpogácsa lisztkeverék
1 mk só
100 ml víz
1 mk cukor
25 g friss élesztő
250 g krémes állagú túró
2 db tojás
125 g vaj
1 ek aprított, friss zsálya

A túrós gluténmentes pogácsa elkészítése:

Az élesztőt a cukorral együtt felfuttatjuk 100 ml meleg vízben.
A vajat felolvasztjuk, és megpirítjuk benne enyhén a finomra vágott zsályát.
1 tojást kettéválasztunk, a sárgáját félretesszük a pogácsák lekenéséhez.
A lisztkeveréket egy tálba tesszük, hozzáadunk még egy kis sót, mert jelentős mennyiségű túró kerül bele, ami még kíván egy kis sót. Összekeverjük.
A liszthez adjuk a túrót, az élesztős vizet, a zsályás vajat, 1 egész tojást, és a másik tojás fehérjét.
Egy szilikonos lapáttal alaposan összekeverjük (vagy robotgép spiráljával).
10 percre hűtőbe tesszük a tésztát, ezt követően szépen nyújthatóvá válik.
Két sütőpapír között kb. 2,5-3 cm magasra nyújtjuk a tésztát. Egy késsel irdaljuk be vékonyan.
Ha 3 cm-es szaggatóval dolgozunk 30-35 db, ha 5 cm átmérőjűvel, akkor kb. 25 db pogácsánk lesz.

TIPP: A pogácsaszaggatókat mártsuk rizslisztbe, így könnyebb lesz szaggatni. A kiszaggatott pogácsát a tenyerünk éle között sodorjuk meg, így magasabb lesz.
A pogácsákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, tetejüket kenjük át egy kis vízzel elkevert tojássárgával, majd kelesszük 30 percet.
180 fokos előmelegített, légkeveréses sütőben süssük aranybarnára. A kicsiket kb. 20 percig, a nagyobbakat kb. 25 percig.

Zsurpogacsa

Szerezd be a gluténmentes zsúrpogácsa lisztkeveréket, és kápráztasd el a családot ezzel a szuper túrós gluténmentes pogácsa recepttel!

Igen, megrendelem a zsúrpogácsa lisztkeveréket!
Írta | 2017-04-20T22:44:55+00:00 2016. szeptember 14.|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.