Mit csinál egy marketingesnek tanult gasztro blogger? Figyeli az olvasók szokásait, kéréseit, igényeit. Ezt tettem én is, és így vettem észre, mekkora szükség van gluténmentes receptekre. Mivel imádok új alapanyagokkal dolgozni, könnyen ment az átállás a gluténmentes alapanyagok használatára. Így született meg egy könyv ötlete, amit, mivel időm akkortájt éppen megengedte, elkezdtem írni a ’fióknak’. Közben megnyitottunk egy gluténmentes éttermet…..

A kézirat már majdnem elkészült, amikor Juhász Krisztinával egy napfényes nyár eleji vasárnapon kipattant a fejünkből, hogy csináljuk meg az ország első, 100 %-ban gluténmentes ételbárját.
Mivel nagyon rugalmas, kalandvágyó és kihívást kereső ember vagyok, habozás nélkül igent mondtam az ötletre. Nem volt könnyű, de sok segítséget kaptunk, és nagyjából 6-7 héttel az ötlet megszületése után megnyitottuk 2013. augusztusában a Kölest, ahol én lehettem a séf is.

Az ott eltöltött két és fél év során sok szakmai, emberi, és diétás tapasztalatot szereztem. Az ételbár híre bejárta az országot és a fél világot. Büszke vagyok arra, hogy ennek a projektnek a része lehettem. 2015. novemberében az élet és a családi dolgaim úgy hozták, hogy az éttermi létforma már nem fért bele az életembe, és újra a saját utamat kezdtem el járni, de mindig örömmel és büszkeséggel fogok erre az időszakra visszagondolni.

Külön büszkeség volt számomra, hogy ebben az időszakban a fiaim ‘kikiáltottak’ a világ legjobb szakácsának. Nagyon büszkék voltak az anyukájukra, és kisebbik fiam, Máté (bal alsó fotó) el is döntötte, hogy ő is híres szakács lesz, ha nagy lesz. 🙂