Te is imádod a zabkását? Figyelj! Most megmutatom a citromos, másnapos gluténmentes zabkása készítését. Na, ne gondold túl a dolgot, nem az előző napi italozás enyhítéséről szól ez a recept, hanem az elkészítés módjáról. A Pinteresten láttam ezt az úgynevezett Overnight Oats dolgot, ami nem más, mint az egy éjszakára, hidegen (nyersen) beáztatott zabkása. Na, ezt készítettem el a Hadarik Rita vegán, gluténmentes chia magos zabkásából, ami egy kész vitaminbomba.
Hozzávalók a citromos, másnapos gluténmentes zabkása készítéséhez:
1 zacskó >>>Hadarik Rita vegán, gluténmentes chia magos zabkása alap<<<
100 ml víz vagy rizsital
½ reszelt alma
½ kisebb citrom leve
1 mk egész mákszem
1-2 db mandarin
FIGYELJ!
A zabkása alapban már benne van az édesítő, kókuszital por, a chia mag, és ráadásul almarosttal is fel van turbózva, így csak víz hozzáadásával is álom finom zabkásád lesz!
(Minimális természetes formában előforduló cukor a kókuszital porban van csak.)
A citromos, másnapos gluténmentes zabkása elkészítése
A zabkását tedd egy kb. 2,5 dl-es pohárba, öntsd rá a vizet, vagy a rizsitalt, add hozzá a reszelt almát a levével együtt, a citromlevet, és a szemes mákot.
Keverd össze, fedd le a poharat, és tedd be egy éjszakára a hűtőbe.
Reggelre a zabszemek szépen megduzzadnak, és már eheted is.
Még több C-vitamint tudsz bevinni, ha mandarinnal, kivivel eszed.
Mivel nem főzzük a kását, a gyümölcsök vitamintartalma benne marad az ételbe.
CSATLAKOZZ FACEBOOK oldalamhoz, beszélgessünk: https://www.facebook.com/glutenmentessutemeny/
KÖVESS az INSTAGRAMON is ITT: https://www.instagram.com/hadarik_rita/
IRATKOZZ fel YOUTUBE csatornámra, nézz recept videókat: Hadarik Rita Youtube csatorna
SÜSS, FOTÓZZ, NYERJ!
Küldd be Facebook oldalamra a ‘legfrissebb’ sütid fotóját, amin szerepel a Hadarik Rita márkás lisztkeverék zacskója is. Minden hónapban ajándékot sorsolok ki a beküldők között! Az üzenetben beküldött fotókat én töltöm fel folyamatosan az adott hónap fényképalbumába. Kíváncsi vagyok, TE mit sütsz ki!
Hagyj üzenetet