Élesztőmentes gluténmentes pizza

Miért pont élesztőmentes pizza? Mert elúsztam a munkával, és az utolsó pillanatban eszméltem rá, hogy mindjárt jön haza ebédelni a kiskamasz fiam, aki pizzát rendelt. Na, nem a pizza kiszállítótól, hanem tőlem. A mindennapos sütés-főzés nálam rutinfeladat, mert nagy fiam nem eszik bent az iskolában: nem jó a kaja, anya inkább ne dobd ki az ablakon a pénzt erre. Hát jó. A gyerekért mindent, és mivel vállalkozó vagyok, és magam osztom be az időm, magamra is főzök, mert úgy alakítom a napom, hogy beleférjen. Így legalább tudom, hogy jót eszünk. Szóval élesztőmentes. Van ugyan pizza célliszt keverékem, de az élesztős, és most annyira elcsúsztam az idővel, hogy max fél órám volt ételt varázsolni az asztalra. Előkaptam hát a lángos céllisztet, ami önkelesztős (van benne szódabikarbóna), és azt gondoltam, egy vékony tésztás pizzához pont tökéletes lesz. Mivel igen jól ismerem a céllisztjeim, az elképzelésem beigazolódott. 20 perc alatt előkészítettem, és meg is sütöttem. Wow! Gluténmentes, tejmentes, élesztőmentes, IR-barát tészta. És ez nem álom, hanem a valóság. Köved pontosan a receptleírást, és Te is imádni fogod ezentúl a házi pizza sütést. Minek is rendelnél, várakoznál, ha ilyen rövid időn belül álom finom, egy csomó diétába illeszthető, FINOM pizzát tudsz te is sütni!?

Hozzávalók 1 db élesztőmentes pizza elkészítéséhez:

150 g >>>Hadarik Rita gluténmentes lángos célliszt<<<
100 g langyos víz
30 g rizskrém
1 tk citromlé
+ rizsliszt a nyújtáshoz

EXTRA RECEPT/PIZZASZÓSZ (ahogyan én készítem):
Hozzávalók: 1 db hámozott, darabolt paradicsom konzerv (tartósítószer mentes), 2 ek olívaolaj, 2 gerezd reszelt fokhagyma, 30 g aprított vöröshagyma, 1 csapott mk só, csipet cukor (vagy édesítő), 60 ml száraz vörösbor, 1 mk szárított oregánó.
Mindent tégy egy gyorsforralóba, és alacsony lángon főzd sűrűre.

Igen, megrendelem a lángos lisztkeveréket!

Az élesztőmentes pizza készítése

A vizet keverd össze a rizskrémmel, és a citromlével, majd borítsd a lángos céllisztre.
Egy szilikonos lapáttal keverd csomómentesre addig, amíg a tészta elválik a tál falától.
Pihentesd 1-2 perce át, majd rizslisztezett sütőpapíron nyújtsd korong alakúra
Kend meg a szósszal, és tegyél rá, amit még szeretnél!
TIPP: Én visszahajtottam a tészta szélét, amibe akár sajtot is tölthetsz!
Előmelegített, 200 fokos sütőben süsd 11-12 percen át.

Gluténmentes lángos lisztkeverék

Igen, megrendelem a lángos lisztkeveréket!

CSATLAKOZZ FACEBOOK csoportomhoz, beszélgessünk: https://www.facebook.com/groups/674803279378240/
KÖVESS az INSTAGRAMON is ITT: https://www.instagram.com/hadarik_rita/
IRATKOZZ fel YOUTUBE csatornámra, nézz recept videókat: Hadarik Rita Youtube csatorna

Írta | 2018-02-08T14:56:45+00:00 2018. február 8.|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.