Imádom, amikor Ti adtok egy-egy receptötletet. Ez az élesztőmentes, gluténmentes sajtos kifli Ferenci Dominika fényképén felbuzdulva született meg. Igazából semmi extra, csak az alaprecept kapott más formát, és egy kis sajtos öltözetet. Hihetetlenül sokoldalú ez az élesztőmentes mini bagett célliszt. Mivel kiválóan nyújtható, formázható, csilliárd formában el lehet készíteni. Ha Te is elkészíted (vagy más receptet), töltsd fel a >>>facebook csoportba<<<, vagy az >>>Instagramra<<< is, hogy mások is kedvet kapjanak ehhez a finomsághoz! Használd a #hadarikritagluténmentes hahstaget!

Hozzávalók 6 db élesztőmentes, gluténmentes sajtos kifli készítéséhez:

150 g (fél zacskó) >>>Hadarik Rita élesztőmentes mini bagett célliszt<<<
½ mk őrölt fűszerpaprika
150 g víz
10 g friss citromlé
5 g olaj
+ reszelt sajt (vegán is lehet)
+ gm pirított (ropogós) hagyma snack

A lisztet keverd össze a fűszerpaprikával.

Az élesztőmentes, gluténmentes sajtos kifli készítése

A lisztet keverd össze a fűszerpaprikával.
Egy pohárba mérd bele a vizet, citromlevet, és olajat (grammra).
Keverd a folyadékot a liszthez, és addig keverd, amíg a tészta teljesen összeáll.
Egy szilikonos lapon vagy sütőpapíron nyújtsd ki kb, 30 cm átmérőjű koronggá, majd egy késsel oszd 6 cikkre.
Szórd meg reszelt sajttal, a hagymával (kihagyható), majd tekerd fel kifli alakúra.
TIPP: Ha a tésztacikkek átfogóját középen bevágod 1 cm mélyen, akkor könnyebben tekerhető kifli alakúra!
A kifliket is szórd meg sajttal, majd 180 fokos, előmelegített sütőben süsd 30 percen át.
Kihűlve ehető.