Ebben a gluténmentes grissini receptben az a jó, hogy a különféle fűszerek összeválogatásával mindig tudunk belőle valami újszerűt sütni. Most egy nem szokványos fűszerpárosítással készítettem el, ami finom.

Hozzávalók a fűszeres gluténmentes grissini elkészítéséhez:

1 csomag (300 g) >>>Hadarik Rita gluténmentes élesztőmentes mini bagett célliszt<<<
1 mk őrölt kömény
2 mk fűszerpaprika
1 tk szárított oregánó
+ 310 gramm víz
+ 10 g almaecet vagy citromlé
+ 20 g olaj
+ szezámmag

A fűszeres gluténmentes grissini elkészítése

Keverd össze a lisztet a fűszerekkel.
A vizet keverd össze az ecettel (vagy citromlével), és az olajjal, majd öntsd a szárazanyagokra.
Keverd addig, amíg a tészta elválik az edény falától. Majd hagyd 10-15 percet pihenni.
Vágd a tésztát 8 részre. Mindegyikből csípj le 8-10 darabot, amiket a munkafelületeden sodorj kb. 4-5 mm vastag rúddá.
Mindegyik rudat forgasd meg szezámmagban, majd helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Süsd őket 180 fokos légkeveréses sütőben 20-22 percen át. Így lesz teljesen ropogós.
FIGYELJ! Azért ellenőrizd a rudakat. 15 perc után nézz rájuk, mert ha erősebb a sütőd, akkor könnyen megéghetnek!
Légmentesen lezárva sokáig eláll.

Nézd meg a grissini készítéséről készült videót is, amiben Pólus Enikő mentálhigiénés szakemberrel beszélgetek az inzulinrezintenciával és anyagcserezavarral élők mindennapjairól.

A Te konyhai sikereidért!

Hadarik Rita

Hadarik Rita gluténmentes, élesztőmentes mini bagett lisztkeverék

CSATLAKOZZ FACEBOOK oldalamhoz, beszélgessünk: https://www.facebook.com/glutenmentessutemeny/
KÖVESS az INSTAGRAMON is ITT: https://www.instagram.com/hadarik_rita/
IRATKOZZ fel YOUTUBE csatornámra, nézz recept videókat: Hadarik Rita Youtube csatorna