Ginger bread – gluténmentes mézeskalács kenyér

Amerikában népszerű az úgynevezett ginger bread, ami a mi mézeskalácsunk íz világának megfelelő kenyér formájú sütemény. Ez a gluténmentes mézeskalács kenyér dióval van felturbózva, kisebb formákban sütve pompás gasztro ajándék is lehet.

Hozzávalók a gluténmentes mézeskalács kenyér elkészítéshez:

 

1 kisebb kenyérforma, vagy 2-3 kisebb speciális alakú szilikonos forma
150 g (fél zacskó) Hadarik Rita mézes keksz célliszt
100 g méz
50 g vaj vagy margarin
150 ml tej vagy növényi ital (pl. rizsital)
1 db M-es tojás lazán felverve
80 g dió durvára aprítva

A gluténmentes mézeskalács kenyér elkészítése

FIGYELJ!

A Hadarik Rita gluténmentes mézes keksz céllisztben már benne van minden szárazanyag:

  • lisztek tökéletes arányban keverve, hogy a legfinomabb, legkönnyebben dolgozható legyen
  • mézeskalács fűszerkeverék
  • természetes állagjavítók
  • neked csak a nedves hozzávalókkal kell törődnöd

ÍGY KÉSZÍTSD EL A SÜTIT!

A mézet olvaszd fel a vajjal (margarinnal) és a tejjel (növényi itallal).
TIPP: Én tejmentesen készítettem, és mit mondjak, álom finom lett!!! Szóval, ha kerülnöd kell a tejet, akkor se pánikolj, mert így is elkészíthető.
A tojást lazán verd fel.
A diót pirítsd meg egy üres serpenyőben, így jobb lesz az íze, majd vágd egy késsel durvára (darabokra).
A diót keverd először a liszthez, majd add hozzá a tojást, és a tejes, vajas mézet.
Egy szilikonos lapáttal keverd össze,
Egy sűrű, galuskaszerű masszát kapsz, ez így jó!
TIPP: Érdemes szilikonos formában sütni, így nem kell a forma kikenésével, lisztezésével sem foglalkoznod.
Ha kisméretű kenyérformában sütöd, akkor 180 fokos, előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 30 percen át süsd.
A kisebb mézi formában nekem 15 perc alatt készre sült a kis krapek.
Hűtsd ki, majd tekerd folpackba, úgy nem fog kiszáradni.

“Ma próbáltam ki ezt a mézes kekszet, egyszerűen nagyszerű! A kisfiam azt mondta, pedig ő nem gluténérzékeny, hogy ugyan olyan finom mint amit eddig Karácsonykor sütni szoktam! Sőt hiányolta miért nem fenyőfa alakú! Illata, állaga, íze…. szuper.” – F. Eszter 👍👍😊😊

 

CSATLAKOZZ FACEBOOK oldalamhoz, beszélgessünk: https://www.facebook.com/glutenmentessutemeny/
KÖVESS az INSTAGRAMON is ITT: https://www.instagram.com/hadarik_rita/
IRATKOZZ fel YOUTUBE csatornámra, nézz recept videókat: Hadarik Rita Youtube csatorna

SÜSS, FOTÓZZ, NYERJ!
Küldd be Facebook oldalamra a ‘legfrissebb’ sütid fotóját, amin szerepel a Hadarik Rita márkás lisztkeverék zacskója is. Minden hónapban ajándékot sorsolok ki a beküldők között! Az üzenetben beküldött fotókat én töltöm fel folyamatosan az adott hónap fényképalbumába. Kíváncsi vagyok, TE mit sütsz ki!

Hadarik Rita gluténmentes mézes keksz lisztkeverék

Írta | 2017-12-09T08:41:52+00:00 2017. december 9.|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.