A sütőporos, vagy 10 perces fánk az egyik leggyorsabb sütemény, amivel megörvendeztethetjük az édesszájú szeretteinket. Ezer éve nem ettél fánkot? Cöliákiás vagy? Itt van most számodra a tökéletes gluténmentes 10 perces fánk receptje! Ez a süteménypor úgy van kitalálva, hogy tökéletes legyen a fánk ízre, formára, és még értékes hozzávalókból is készül. Csak kikeverjük pár pillanat alatt, és már süthetjük is. Te milyen lekvárt kínálsz mellé leggyakrabban?

Hozzávalók kb. 20-24 db kisebb fánkhoz:

1 zacskó Hadarik Rita gluténmentes 10 perces fánk lisztkeverék
30-40 g porcukor
3 db M-es tojás
300 g kefir
+ olaj a sütéshez

A gluténmentes 10 perces fánk elkészítése

A kefirt kikeverjük az egész tojásokkal.
A süteményport egy keverőtálba tesszük a porcukorral együtt, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókat.
Egy szilikonos lapáttal gyorsan elkeverjük az alapanyagokat, majd 10-15 percet hagyjuk állni a tésztát sütés előtt.
Közben egy edényben olajt forrósítunk.
Fontos! Fánkot mindig bő, közepesen forró olajban sütünk, hogy egyenletesen át tudjon sülni, de ne égjen meg a külsejük, és közben meg tudjanak maguktól fordulni.
Vegyünk két kisebb evőkanalat, minden fánk formázása előtt mártsuk őket hideg vízbe, hogy könnyen az olajba tehessük őket.
Egyszerre 3-4 fánkot süssünk az edény méretétől függően.
Kb. 20-24 darab fánk lesz ebből az adagból.
Ha kisültek, szórjuk meg porcukorral, szervírozzuk tetszés szerint lekvárral.

TIPPEK:
Kefir helyett használhatsz natúr joghurtot is, vagy laktózmentes joghurtot is.
Ha a tejfehérje okoz gondot, nyugodtan használj növényi tejpótlót, például rizstejet, kókusztejet.

10percesfank

PRÓBÁLD KI TE IS EZT A FINOM, GLUTÉNMENTES 10 PERCES FÁNK RECEPTET!
MINIMÁLIS MUNKA MAXIMÁLIS ÉLVEZET.

Igen, megrendelem a 10 perces fánk lisztkeevréket!