Gluténmentes almafánk

A gluténmentes almafánk garantáltan a toplistás őszi desszertek között lesz nálad is! Persze csak akkor, ha szereted az almát 😉 Hogy miért vagyok ebben olyan biztos? Nos lássuk.

  1. Pofon egyszerű elkészíteni, még egy gyereknek is simán menne.
  2. Elronthatatlan! Ez mindenkinek sikerül! Ha követed a receptleírást, dőlj hátra, és várd a dicséreteket!
  3. Eszméletlenül finom! Ez a fánkkeverék olyan finom, hogy senki észre nem veszi, hogy gluténmentes, vagy ’más’.
  4. Szuper food! A lisztkeverékben szupergabona, és hozzáadott rost is található, ettől jóval értékesebb, mint egy üres kalóriás variáció.

Figyelj, olvass, lépj a tettek mezejére! Ha elégedett leszel a végeredménnyel, szerintem az leszel, akkor, írd meg a véleményed IDE is a Vélemények Fül alá! Köszönöm, hogy válaszoddal segítesz abban, hogy még több embernek szerezhessek boldog, önfeledt, ízes élményeket!

Hozzávalók 2-3 főre a gluténmentes almafánk készítéséhez:

2 db maroknyi, savanykás alma
100 g Hadarik Rita 10 perces, gluténmentes fánk lisztkeverék
15 g porcukor vagy ennek megfelelő mennyiségű természetes édesítő
1 dm M-es tojás
100 ml tej vagy növényi ital
1 ek rizsliszt
+ hidegen sajtolt, növényi olaj a sütéshez

 

gluténmentes almafánk

Kosárba teszem a 10 perces fánk lisztkeveréket!

A gluténmentes almafánk készítése:

Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk (ehhez kapható egy nyeles kis eszköz, amivel pikk-pakk egy csapásra kiszedhető az egész alma csumája.
Az almákat 6-7 mm vastag szeletekre vágjuk, és a rizslisztben, vagy más gm lisztben megforgatjuk, hogy a panír jobban rátapadjon.
A 100 g 10 peres fánk lisztkeveréket egy keverőtálba mérjük, elkeverjük benne a cukrot vagy az édesítőt.

TIPP: A lisztkeverék önkelesztő, tehát már benne van a szódabikarbóna. Neked már nem kell azon agyalnod, mitől lesz szép pufi, levegős. Ráadásul a hozzávalók is úgy lettek keverve a lisztkeverékben, hogy egyszerre legyen a végeredmény állagban tökéletes, ízben jeles, összetételét tekintve pedig az egészséges étrendbe illeszthető.

A tejet vagy növényi italt keverd össze az egész tojással.
A folyadékot keverd össze a szárazanyagokkal csomómentesre. Hagyd 7-8 percet pihenni.
Közben forrósíts fel olajat a sütéshez.
Az almakarikákat mártsd bele a palacsintatésztába, és közepesen forró olajban süsd őket arany barnára.
A kisült almafánkokról itasd le a felesleges olajt egy papírdarabon.

Hadarik Rita gluténmentes 10 perces fánk lisztkeverék

Kosárba teszem a 10 perces fánk lisztkeveréket!

CSATLAKOZZ FACEBOOK oldalamhoz, beszélgessünk: https://www.facebook.com/glutenmentessutemeny/
KÖVESS az INSTAGRAMON is ITT: https://www.instagram.com/hadarik_rita/
IRATKOZZ fel YOUTUBE csatornámra, nézz recept videókat: Hadarik Rita Youtube csatorna

SÜSS, FOTÓZZ, NYERJ!
Küldd be Facebook oldalamra a ‘legfrissebb’ sütid fotóját, amin szerepel a Hadarik Rita márkás lisztkeverék zacskója is. Minden hónapban ajándékot sorsolok ki a beküldők között! Az üzenetben beküldött fotókat én töltöm fel folyamatosan az adott hónap fényképalbumába. Kíváncsi vagyok, TE mit sütsz ki!

Írta | 2017-09-17T11:44:24+00:00 2017. szeptember 17.|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.