Bár már hivatalosan tavasz van, a szezonális friss gyümölcsök még váratnak magukra. Az alma viszont mindig kéznél van, így nem volt kérdés, hogy gluténmentes almás pite lesz a nasi, de nem a szokásos módon, hanem sexi miniben. Az elkészítése roppant egyszerű, nem kell reszelgetni, párolgatni, vacakolni az apró részletekkel, mégis ugyan azt az almás pite érzést kapod, amit megszokhattál, amit szeretsz. A süti tej-, cukor, és tojásmentesen is elkészíthető, ezt a hozzávalóknál jelzem is.

Ha megsütöd, ne feledd el lefotózni a linzer/pite csomagolással együtt, és töltsd fel a >>>Hadarik Rita gluténmentes étrend facebook csoportba<<<. A képbeküldők között minden hónapban ajándékcsomagot sorsolok ki! Sütis fotóitokat az Instagramon jelöljétek be #hadarikrita vagy #hadarikritagluténmentes hashtaggel, így ott is látom, milyen fincsiségeket készítetek.

Hozzávalók a gluténmentes almás pite – mini elkészítéséhez (8 db):

1 csomag >>>Hadarik Rita gluténmentes linzer/pite célliszt<<<
70-80 g porcukor vagy porított eritrit
150 g vaj vagy margarin
1 db M-es tojás vagy 60 g reszelt sárgarépa, vagy 1 adag útifűmaghéj tojás, vagy tojáspótló (pl. Organ)
1-2 szem kisméretű alma
őrölt fahéj
1 ek (cukormentes baracklekvár)

A gluténmentes almás pite – mini elkészítése

A süteményport elkeverjük a porcukorral.
Kimérjük a 150 gramm vajat, felkockázzuk, majd gyors mozdulatokkal belemorzsoljuk a lisztbe. Végül egy egész tojással ruganyos tésztává gyúrjuk.
Ilyenkor még ragacsos a tészta. Tegyük folpackba, és hűtőben pihentessük 30-40 percet. Ezt követően szépen lehet vele dolgozni.
Az almát alaposan megmossuk, majd kb. 1 cm vastag karikára vágjuk, közepüket kivágjuk.
A tésztát a pihentetés után két sütőpapír között fél cm vastagra nyújtjuk, és egy kb. 8-9 cm átmérőjű pohárral, vagy kiszúróval megformázzuk a korongokat. A leeső tésztadarabokat újra nyújtjuk, szaggatjuk. Ha ügyesek vagyunk összesen 16 db korongunk lesz, amiből 8 mini pitét süthetünk.
A korongok felére helyezzük el az almaszeleteket, szórjuk meg őrölt fahéjjal!
Tehetünk rá még édesítőt, de szerintem felesleges, mert a tészta elég édes így is.
Helyezzük a tetejükre a másik korongokat, a tésztaillesztésekhez a kezünkkel nyomkodjuk össze, majd a piték tetejét kenjük át egy kis vízzel elkevert baracklekvárral.
A piték közepét keresz6 alakban vágjuk be, hogy az almából kipárolgó gőznek szabad legyen az útja, ne robbanjon szép a süti a sütés során!
180 fokos, előmelegített sütőben kb. 20 percen át süssük.
Kihűlve fogyasztható.

NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS! IRATKOZZ FEL A YOUTUBE CSATORNÁMRA IS!

Hadarik Rita gluténmentes linzer/pite lisztkeverék