Válogatós a gyerek? Ez a gluténmentes banánfánk nagy valószínűséggel a legválogatósabb gyerkőcnek is ízleni fog. Ráadásul szerintem az anyukák kedvence is lesz ez a recept, mert pillanatok alatt elkészül, és gyakorlatilag elronthatatlan.

Hozzávalók a gluténmentes banánfánk elkészítéséhez:

 

150 g Hadarik Rita gluténmentes 10 perces fánk lisztkeverék
20 g porcukor (vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítő)
1 db L-es tojás
160 ml tej vagy rizsital
4 db banán
+ olaj a sütéshez

A gluténmentes banánfánk elkészítése:

 

A direkt erre kifejlesztett önkelesztő fánk lisztkeveréket keverd ki a porcukorral, vagy az édesítővel.
A tojás, és a tej (vagy növényi ital) legyenek szobahőmérsékletűek.
A tojást elegyítsd a folyadékkel, majd öntsd a liszthez, és keverd csomómentesre.
Pihentesd 8-9 percen át.
Közben a banánokat vágd kb. 2 cm vastag karikára.
Az olajt pedig hevítsd közepesen forróra.
Sütés előtt mártsd a banánokat a masszába, így süsd ki őket.
A kisült, aranybarna banánfánkokat tedd papírszalvétára, hogy a felesleges olajt felszívja.
Önmagában is nagyon fonom, de porcukorral megszórva, vagy gluténmentes mogyorókrémmel is remek falat.

Hadarik Rita gluténmentes 10 perces fánk lisztkeverék