A csúnya de finom sütik táborát erősíti ez a gluténmentes csokis morzsasüti barackkal, amit a Hadarik Rita csokis-kakaós keksz lisztből sütöttem. Mennyei finom, nyáron kötelező elkészíteni. Ez az süti remek lehet még más gyümölcsökkel is, mint a szilva, alma, alma-ribizli, alma-szeder kombinációk.

Az összeállítása szinte gyerekjáték, alig 5 perc, és már mehet is a sütőbe. Langyosan a legfinomabb.

Hozzávalók 2-3 adag gluténmentes csokis morzsasüti elkészítéséhez:

250 g érett, magozott sárga-, vagy kajszibarack
10+35 g porított nádcukor
100 g Hadarik Rita gluténmentes csokis-kakaós keksz liszt (1/3 zacskó)
50 g laktózmentes vaj

Gluténmentes.
Tojásmentes.
Laktózmentes.
Szójamentes.
Kukoricamentes.

A gluténmentes csokis morzsasüti elkészítése

Egy kb. 10×10 cm-es formában készítettem el a desszertet. Ha több főre sütsz, vagy fel szeretnéd az egész zacskót használni, akkor nagyobb sütőformát válassz, és szorozd fel kettővel, vagy hárommal a megadott anyaghányadokat.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, légkeveréses fokozaton.
A barackot megmossuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk. A sütőforma aljába tesszük.
A barackokat megszórjuk 10 g cukorral. Ha érett a barack, akkor nem igényel több cukrot, illetve jót is tesz a sütinek egy kis savasság.
A kimért lisztkeverékbe, amibe már benne van a kakaó és a csoki csepp is, belekeverjük a 35 g porcukrot, majd gyors mozdulatokkal belemorzsoljuk a hideg, kockára vágott vajat.
A morzsát rászórjuk a barackra, és betesszük a forró sütőbe.
Kb. 18-20 percig sütjük.
Langyosra hűtve fogyasszuk.

Hadarik Rita gluténmentes csokis-kakaós keksz lisztkeverék

Igen, megrendelem a csokis-kakaos keksz lisztkeveréket!