A brownie egy gombóc fagyival a megtestesült amerikai álom. Mármint süti vonalon. Most megmutatom, hogyan készül a tökéletes gluténmentes brownie recept. Ez egy nagyon tömény süti, ezért kis kockákra érdemes vágni, és csak módjával fogyasztani.

Adag: 12 szelet
Elkészítési idő: 40 perc
Tepsi méret: 20×20 cm

Hozzávalók a gluténmentes brownie készítéséhez:

100 g Hadarik Rita gluténmentes csokis-kakaós keksz lisztkeverék
135 g gluténmentes étcsokoládé
160 g vaj
80 g nádcukor
4 tojás

Gluténmentes.
Szójamentes.
Tartósítószer mentes.
Adalékmentes.

A gluténmentes brownie elkészítése lépésről-lépésre:

A csokoládét darabokra törjük, a vajat felkockázzuk, és a cukorral együtt egy akkora habüstbe tesszük, ami ráfér egy kis gyorsforralóba.
Vízgőz felett felolvasztjuk. Ha a hozzávalók ¾-e felolvadt, levehetjük a gőzről, és folyamatosan kevergetve dolgozzuk homogénné a masszát.
Ebbe a csokis krémbe keverjük a lisztkeveréket.
A tojásokat lazán felverjük, végül belekeverjük a masszába.
A formát szilikonos sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a tésztát.
Az én elektromos sütőmben 180 fokon, légkeveréses fokozaton 20-22 perc alatt sült meg.
FONTOS! A megadott időt ne lépd túl, mert ha átsül a tészta teljesen, akkor sokkal inkább hasonlít egy piskótához, mint a browniehoz! A brownie akkor jó, ha a belseje kissé még ragacsos, nem sül meg piskótaszerűen.
A sütés során a tojásnak köszönhetően megemelkedik majd a tészta, de amikor kihűl, ‘összeesik’, és eléri a megfelelő állagát.

Hadarik Rita gluténmentes csokis-kakaós keksz

KÉSZÍTSD EL TE IS EZT A FANTASZTIKUS GLUTÉNMENTES BROWNIE RECEPTET!

Igen, megrendelem a gluténmentes csokis-keksz lisztkeveréket!