Gluténmentes csíkos linzer

A gyerekek óriási kedvence lehet ez a gluténmentes csíkos linzer. Formája olyan, mint egy csiga, az elkészítése viszont villámgyors, ezért az anyukák is imádni fogják az elkészítését.

Hozzávalók a gluténmentes csíkos keksz elkészítéséhez:

 

1 csomag Hadarik Rita gluténmentes Linzer/Pite lisztkeverék
90 g porcukor
150 g vaj vagy Liga margarin
1 db egész M-es méretű tojás
1 ek cukrozatlan gluténmentes kakaópor

A gluténmentes csíkos keksz elkészítése:

 

A lisztet összekeverjük a porcukorral, majd belemorzsoljuk a hideg, kockára vágott margarint (vagy vajat). Végül gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a tojást.
A tészta ilyenkor még lágy, de ne adj hozzá semmilyen egyéb és több lisztet.
Oszd két részre a tésztát, és az egyik felébe gyúrd bele a kakaóport.
A tésztagombócokat csomagold folpackba, és 30-40 percet pihentesd őket a hűtőben.
Rizsliszttel vékonyan megszórt felületeken nyújtsd 3 mm vastagra a tésztagolyókat, majd a sodrófa segítségével tedd őket egymásra.
A sodrófával finoman nyújtsd át az összetapasztott tésztákat, majd szorosan tekerd fel, formázd rúd alakúra.
Csomagold folpackba, és pihentesd 5-10 percet ismét a hűtőben.
Végül éles késsel vágj a csíkos tésztarúdból kb. 5-6 mm vastag karikákat.
170 fokos, előmelegített sütőben süsd 8-9 percen át.

A receptet Vizler-Bokréta Veronika, a Gluténmentes övezet bloggere készítette a felkérésemre.

Hadarik Rita gluténmentes linzer/pite alap lisztkeverék

Kérem a linzer/pite céllisztet!

CSATLAKOZZ FACEBOOK oldalamhoz, beszélgessünk: https://www.facebook.com/glutenmentessutemeny/
KÖVESS az INSTAGRAMON is ITT: https://www.instagram.com/hadarik_rita/
IRATKOZZ fel YOUTUBE csatornámra, nézz recept videókat: Hadarik Rita Youtube csatorna

SÜSS, FOTÓZZ, NYERJ!
Küldd be Facebook oldalamra a ‘legfrissebb’ sütid fotóját, amin szerepel a Hadarik Rita márkás lisztkeverék zacskója is. Minden hónapban ajándékot sorsolok ki a beküldők között! Az üzenetben beküldött fotókat én töltöm fel folyamatosan az adott hónap fényképalbumába. Kíváncsi vagyok, TE mit sütsz ki!

Írta | 2017-11-21T09:35:14+00:00 2017. november 20.|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.