A francia csokis tarte az egyik legfinomabb desszert szerintem. A gluténmentes francia csokoládétorta készítése sem lehetetlen vállalkozás, hiszen a Hadarik Rita linzer céllisztből könnyedén megsütheted Te is. Ha egyszer megkóstolod, a rabja leszel, olyan finom.

Hozzávalók a gluténmentes francia csokoládétorta készítéséhez:

Hozzávalók a tésztához 26-28 cm-es piteformához:
1 csomag Hadarik Rita gluténmentes linzer/pite lisztkeverék
85 g porított nádcukor
130 g vaj
1 db M-es tojás + 1 tojássárga
Hozzávalók a krémhez:
325 g gm étcsokoládé
200 ml habtejszín vagy teljes tejszín
1 vanília kikapart belseje
250-300 g friss eper

A gluténmentes francia csokoládétorta készítése

A lisztkeverékhez keverjük a porcukrot.
A hideg vajat kimérjük, felkockázzuk, majd belemorzsoljuk a lisztes keverékbe.
Végül egy lazán felvert tojással ruganyos tésztává gyúrjuk.
TIPP: Ha kisebb lenne a tojás, és folyadékot igényelne a tészta, 1-2 kanál hideg vizet adjunk hozzá.
15 percet pihentetjük a tésztát a hűtőben.
Két sütőpapír között 4-5 mm vastagra nyújtjuk, ha kell, rizslisztet szórunk alá és fölé, majd lehúzzuk a felső papírt, és az alsóval együtt a formába helyezzük.
A tészta széleit eligazítjuk, középen megszúrjuk pár helyen villával.
Egy akkora kört vágunk ki egy tiszta sütőpapírból, ami a tészta alját kibéleli.
Erre sütőgolyókat, vagy rizst teszünk, és 2 órára betesszük a hűtőbe pihenni.
Majd 175 fokos, előmelegített, légkeveréses sütőben 22-24 percig sütjük.
Ha megsült levesszük a nehezékes papírt, és teljesen kihűtjük.
A csokoládét feldaraboljuk, a tejszínnel és a vanília kikapart belsejével együtt felolvasztjuk.
TIPP: Ha édesebben szereted, egy kanál mézet keverhetsz bele.
A csokoládét a tortaformába simítjuk, a felszeletelt eperrel kidíszítjük.
Hűtőben tároljuk fogyasztásig.

Linzer

PRÓBÁLD KI TE IS EZT A MENNYEI GLUTÉNMENTES FRANCIA CSOKITORTA RECEPTET!
MINIMÁLIS MUNKA MAXIMÁLIS ÉLVEZET.

Megrendelem a linzer /pite lisztkeveréket!