A gluténmentes cukkinis sütemény egy zseniálisan finom, és mindemellett egészséges süti is. A máktól, és a citromtól lesz egészen különleges. Hétvégi nassoláshoz, vagy egy könnyed uzsonnához ajánlom.

Hozzávalók 8 szelet gluténmentes cukkinis sütemény készítéséhez:

150 g (fél zacskó) Hadarik Rita gluténmentes gyümölcskenyér lisztkeverék
40 g porcukor
20 g szemes mák
100 g cukkini
2 db M-es tojás
65 ml rizstej
25 g olaj (pl. sütő repceolaj)
1 nagy citrom

A gluténmentes cukkinis sütemény elkészítése

Gluténmentes.
Szójamentes.
Kukoricamentes.
Burgonyamentes.
Tejmentes.

A lisztkeveréket összekeverjük a porcukorral, és a szemes mákkal.
A cukkinit lereszeljük, a levét nem nyomkodjuk ki.
Kimérjük a rizstejet, az olajt, és a két tojással kikeverjük.
A lisztet alaposan elkeverjük a cukkinivel, és a tojásos tejjel.
Végül belekeverjük a citrom lereszelt héját, és a kifacsart levét is.
A sütőt felmelegítjük 170 fokra, lehetőleg légkeveréses fokozaton.
Ha nincs a sütődön légkeverés, akkor állítsd a hőfokot 180 fokra.
A masszát a szilikonos formába öntjük, és a forró sütőbe tesszük.
30-35 perc alatt (tűpróbáig) kisütjük, majd rácsra téve kihűtjük.
Még melegen átkenhetjük a tetejét narancs, citrom, vagy baracklekvárral.

TIPP: Ha nincs szilikonos formád, akkor a sütőformát vajad ki, majd szórd körbe rizsliszttel, hogy a sütés végén ki tudd szedni a formából. Még jobb, ha szilikonos sütőpapírral béleled ki a formát.

Gyumolcskenyer

SÜSD MEG TE IS EZT A BOMBABIZTOS, CUKKINIS SÜTEMÉNYT! MINIMÁLIS MUNKA, MAXIMÁLIS ÉLVEZET GLUTÉNMENTESEN.

Irány a bolt!