A karácsonyi aprósütik közül nem hiányozhat a gluténmentes diós patkó sem. Könnyen elkészíthető, sőt, most egy új elkészítési módot is bemutatok, amitől sokkal finomabb lesz. Elkészítése roppant egyszerű. A Hadarik Rita gluténmentes pite/linzer lisztkeverékben már minden szárazanyag benne van. Miért jó ez Neked? Mert nem kell kísérletezgetned, és egy rakás alapanyagot megvenned. Ebben a keverékben már minden benne van a tökéletes linzer alaphoz. A tészta formatartó, igazi linzer íze, és megjelenése van.

Hozzávalók a gluténmentes diós patkó készítéséhez (kb. 50-60 db):

1 zacskó Hadarik Rita gluténmentes linzer/pite alap
85 g porított nádcukor
1 mk vanília őrlemény
130 g vaj
1 egész M-es tojás és egy tojássárgája
80 g közepesen finomra vágott dió
porcukor a forgatáshoz

Gluténmentes.
Szójamentes.
Tartósítószer mentes.
Adalékmentes.

A gluténmentes diós patkó elkészítése lépésről-lépésre:

A diót egy séfkéssel finoman durvára vágjuk (nem daráljuk).
A lisztkeveréket összekeverjük a porcukorral, és a vanlilíával majd belemorzsoljuk a hideg, kockára vágott vajat.
Végül beledolgozzuk a lazán felvert tojásokat.
A tésztát 15 percet pihentetjük a hűtőben.
Majd kilenc részre osztjuk, és a finomra vágott dióval együtt kisujjnyi vastagra nyújtjuk.

dios-patko-fazis

Kisebb darabokra vágjuk, és patkó alakúra formázzuk.
Egy tálcára tesszük, és 15 percet pihentetjük, hűtjük a hűtőben.
170 fokos, előmelegített légkeveréses sütőben 8-9- percig sütjük.
Ha kisültek, azonnal tálcára szedjük, és kihűtjük.
Ízlés szerint porcukorba forgathatjuk.

Irány a bolt!