Az édesburgonyát, a sütőtökhöz hasonlóan megsütve, és pépesre turmixolva felhasználhatjuk sütemények készítéséhez is. A sült zöldségnek köszönhetően a süti rostokban még gazdagabb, egészségesebb. A gluténmentes édesburgonyás kuglóf egyszerűen mennyei finom, szaftos, egészséges, a Hadarik Rita gyümölcskenyér lisztkeverékből készül.

Hozzávalók 1 db gluténmentes édesburgonyás kuglóf készítéséhez:

1 csomag Hadarik Rita gluténmentes gyümölcskenyér lisztkeverék
250 gramm sütőben sült édesburgonya
100 gramm vaj
150 ml tej
2 db M-es tojás
80 porított eritrit
1 db lime
+ rizsliszt a forma szórásához

A gluténmentes édesburgonyás kuglóf elkészítése

A süteményport egy keverőtálba öntjük, belekeverjük a 80 gramm porított eritritet (vagy cukrot).
A vajat felolvasztjuk.
Az olvasztott vajból egy keveset arra használunk fel, hogy a kuglófformát alaposan átkenjük vele belülről. A kivajazott formát ezt követően rizsliszttel körbeszórjuk.
A sütőben, héjastól megsütött édesburgonyát egy turmixkehelybe tesszük a tojásokkal, és a tejjel együtt. Krémesre turmixoljuk.
Az édesburgonyás pürét, egy lime kifacsart levét, és az olvasztott vajat a szárazanyagokhoz adjuk, és alaposan elkeverjük. Legjobb, ha egy kézi robotgéppel dolgozzuk homogénné a tésztát.
Beleöntjük a masszát a formába, a formát a munkalaphoz ütögetve elegyengentjük,  majd 170 fokos, előmelegített sütőben kb. 45 percen át sütjük.
TIPP: Végezzünk tűpróbát, mielőtt kivennénk a sütőből. Akkor jó, ha a tűre, vagy a pálcikára már nem ragad a tészta.
Még forrón borítsuk ki. Langyosan fogyasszuk.
10-12 szelet lesz belőle.
Ha nem esszük meg azonnal, a kihűlt kuglófot tekerjük folpackba, így 2-3 napig puha marad.

Gyumolcskenyer

KÉSZÍTSD EL TE IS EZT A POMPÁS GLUTÉNMENTES ÉDESBURGONYÁS KUGLÓF RECEPTET!
MINIMÁLIS MUNKA MAXIMÁLIS ÉLVEZET!

Igen, kérem a gyümölcskenyér lisztkeveréket!