Tettem egy próbát a linzer/pite alap lisztkeverékkel, hogy élesztősen hogyan működne (tervben van ugyan is, hogy bejglit, és karácsonyi süteményeket is süssek majd belőle). Mivel eper és eperlekvár szezon van, most kissé leegyszerűsítettem a dolgot, és lekvárral tekertem fel az élesztős, omlós tésztát. Jelentem, a gluténmentes eperlekváros csiga szuperül vizsgázott a linzer/pite lisztkeverékkel. Természetesen más ízű lekvárral is elkészíthető.

Hozzávalók kb. 45-50 darab gluténmentes eperlekváros csiga készítéséhez:

1 csomag Hadarik Rita gluténmentes linzer/pite lisztkeverék
90 g porcukor
100 g vaj
10 g friss élesztő
1 egész tojás + 1 sárgája
+ eperlekvár

A gluténmentes eperlekváros csiga elkészítése:

A lisztkeveréket egy tálba öntjük, összekeverjük a porcukorral.
Majd a kis darabokra vágott hideg vajjal és az élesztővel elmorzsoljuk.
A tojásokat lazán felverjük, és beledolgozzuk a keverékbe.
Folpackba csomagolva 30 percet pihentetjük a hűtőben.
Majd két részre vágjuk, rizsliszttel meghintett felületen 3 mm vastagra nyújtjuk, vékonyan megkenjük eperlekvárral, végül szorosan feltekerjük, mint egy bejglit.
Hűtőbe tesszük, hogy ismét dermedjen kicsit. Ez főként a nyári melegben fontos, mert a vaj gyorsan olvad, és nem lehetne különben a tésztával dolgozni.
10 perc pihentetés után 3-4 mm vastag karikákra vágjuk, és sütőpapírral bélelt lemezre helyezzük őket.
180 fokos, előmelegített, légkeveréses sütőben 10-11 percig sütjük.

Hadarik Rita gluténmentes linzer/pite lisztkeverék

SÜSD MEG TE IS EZT A FINOM, ÉS KIPRÓBÁLT GLUTÉNMENTES EPERLEKVÁROS CSIGA RECETET!
MINIMÁLIS MUNKA MAXIMÁLIS ÉLVEZET GLUTÉNMENTESEN.

Igen, megrendelem a linzer/pite lisztkeveréket!