A Hadarik Rita gluténmentes gyümölcskenyér alapból pompás, szaftos tortaalap is süthető. Ez a tavaszi, kora nyári epres gluténmentes torta mindenkit levesz a lábáról szerintem.

A recept a Vidék íze receptújság 2016 májusi lapszámában jelent meg további két gluténmentes receptemmel együtt. Keressétek az újságárusoknál!

Hozzávalók a tésztához (10-12 szelet):

1 zacskó Hadarik Rita gluténmentes gyümölcskenyér lisztkeverék
100 g porított világos nádcukor
200 g savanykás alma
250 ml tej
50 ml hidegen sajtolt sütő repceolaj
2 db M-es tojás
+ olaj és rizsliszt a formához
Hozzávalók a krémhez:
500 g mascarpone
100 g porított világos nádcukor
2 lime reszelt héja és egy kifacsart leve
+ 200 g eper, és pisztácia

Elkészítés

A gluténmentes süteményport összekeverjük a porcukorral.
A feldarabolt almát teljesen krémesre turmixoljuk a tejjel, a tojással, és az olajjal együtt.
A lisztet összekeverjük a folyadékkal.
Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kiolajozunk, majd rizsliszttel körbehintünk, végül beleöntjük a masszát.
175 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 40-45 percig (tűpróbáig sütjük).
Tetejével lefelé fordítva, rácson kihűtjük, majd félbevágjuk.
A mascarponet egy kézi habverővel felverjük a porcukorral, lime lével, és a reszelt lime héjjal együtt.
A krém felét a torta közepére kenjük, a maradékkal bevontjuk a tetejét.
Az epreket megmossuk, leszárítjuk, negyedekre vágjuk, majd a torta szélére rendezzünk.
A torta közepét tört pisztáciával dekoráljuk.

Gyumolcskenyer

SÜSD MEG TE IS EZT A FINOM, ÉS KIPRÓBÁLT SÜTEMÉNYT! MINIMÁLIS MUNKA MAXIMÁLIS ÉLVEZET GLUTÉNMENTESEN.

Irány a bolt!