Gyerekkorom emlékeiben élesen él a nagyim lekváros fánkja, ezért a gluténmentes farsangi fánk elkészítése egyben egy utazás is volt a múltban. A sütihez a Hadarik Rita gluténmentes 10 perces fánk céllisztet vetettem be. Helyes, aprócska farsangi fánkokat sütöttem, amik csak úgy illatozva kínálták magukat. A kész tészta ízében ugyan azt a finomságot hozza, mint az alaprecept, de tésztája tömörebb.

Hozzávalók kb. 16 db gluténmentes farsangi fánk készítéséhez:

300 g (1 zacskó) >>>Hadarik Rita 10 perces fánk célliszt<<<
30 g olvasztott margarin
100 l rizskrém
100 ml rizsital
25 g porcukor
1 db M-es tojás sárgája
15 g friss élesztő
bő sütőolaj a sütéshez

A gluténmentes farsangi fánk elkészítése

A rizsitalt, rizskrémet és a növényi margarint (lehet tejjel, tejszínnel, vajjal is készíteni) melegítsd fel annyira, hogy a margarin felolvadjon. Majd hűtsd langyosra, keverd bele a tojássárgát.
Ekkor morzsold bele a friss élesztőt, és futtasd fel.
A lisztet keverd össze a cukorral, majd öntsd rá a folyadékot, és keverd egyneműre.
A tészta ruganyos, formázható lesz.
Pihentesd 5 percet, majd egy szilikonos sütőpapíron nyújtsd ki 8-10 mm vastagra, és egy 5 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval formázd meg a fánkokat. A leeső tésztadarabokat gyúrd össze, nyújtsd, szaggasd. A végén kb. 16-17 db fánkod lesz.
Nyomj a közepükbe egy mélyedést, majd fújd át vékonyan olajjal, takard le egy folpack lappal, és keleszd 35 percen át.
Végül bő, forró olajba tedd a fánkokat a lyukas oldalukkal lefelé.
Gyorsan megsül!

Hadarik Rita gluténmentes 10 perces fánk lisztkeverék

CSATLAKOZZ FACEBOOK oldalamhoz, beszélgessünk: https://www.facebook.com/glutenmentessutemeny/
KÖVESS az INSTAGRAMON is ITT: https://www.instagram.com/hadarik_rita/
IRATKOZZ fel YOUTUBE csatornámra, nézz recept videókat: Hadarik Rita Youtube csatorna

SÜSS, FOTÓZZ, NYERJ!
Küldd be Facebook oldalamra a ‘legfrissebb’ sütid fotóját, amin szerepel a Hadarik Rita márkás lisztkeverék zacskója is. Minden hónapban ajándékot sorsolok ki a beküldők között! Az üzenetben beküldött fotókat én töltöm fel folyamatosan az adott hónap fényképalbumába. Kíváncsi vagyok, TE mit sütsz ki!