Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról a gyümölcskenyér sem. Ez a karácsonyi gluténmentes gyümölcskenyér elképesztően finom, nincs benne hozzáadott cukor, a lisztkeverék pedig 60 %-ban lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz. Elkészítése ráadásul pofon egyszerű, akár még a gyerekek is összeállíthatják.

Hozzávalók 1 rúd gluténmentes gyümölcskenyérhez:

150 g Hadarik Rita gluténmentes gyümölcskenyér lisztkeverék
20 g eritritol-stevia 1:4-ben édesítő
150 g aszalt gyümölcs
50 g dió
5 db M-es tojás
csipet só

A karácsonyi gluténmentes gyümölcskenyér elkészítése

Az aszalványokat vágd kis darabokra. Használhatsz bármilyen aszalt gyümölcsöt, amit szeretsz. Én most vörös áfonyát és aranymazsolát tettem bele.
A diót vágd kisebb darabokra.
A gyümölcsöket és a diót keverd össze a 150 g lisztkeverékkel alaposan.
A tojásokat válaszd ketté, a tojásfehérjét verd fel a csipet sóval kemény habbá.
Amikor a hab már szép fényes, keverd bele óvatosan a tojássárgákat is.
Végül egy szilikonos keverőlapáttal keverd a száraz elemeket a tojáshabhoz.
A masszát egy szilikonos kb. 22×10 cm-es formába öntsd!
180 fokos, légkeveréses sütőben 25 perc alatt süsd készre. Kihűlve szeletelhető.
Ha folpackba csomagolod, több napig puha marad. Még tartósabbá teheted, ha csokimázzal, vagy cukormázzal vonod be a gyümölcskenyér egészét. Csokimázba burkolva hideg helyen tárolandó.

TIPP: Azért írtam, hogy szilikonos formába süsd, mert ha a hagyományos sütőforma karcolt, és/vagy nincs rendesen kivajazva/ lisztezve, akkor könnyen beleragadhat a tészta, ennek pedig nem örülnél.

Gyumolcskenyer

SÜSD MEG TE IS EZT A FINOM GLUTÉNMENTES GYÜMÖLCSKENYERET KARÁCSONYRA (IS)!
SZEREZD BE HOZZÁ A LISZTET A WEBSHOPBÓL EGY GOMBNYOMÁSRA!

Igen, kérem a lisztkeveréket!