Pofon egyszerű, gluténmentes gyümölcsös piskóta a nyári napokra. Bármilyen kevésbé lédús gyümölccsel elkészítheted, garantáltan finom lesz.
Elképzelhető, hogy a gyümölcs lemegy a piskóta aljára, de ez ne zavarjon, hiszen az íz a lényeg. Keverheted is a gyümölcsöket. Nagyon finom tud lenni például a sárgabarack-málna, vagy barack-ribizli kombók is.

Hozzávalók egy kis tepsi gluténmentes gyümölcsös piskóta elkészítéséhez:

80 g Hadarik Rita gluténmentes piskóta lisztkeverék
4 db M-es tojás
55-60 g porított nádcukor
csipet só
+ 20-25 dkg gyümölcs (nektarin, sárgabarack, meggy, áfonya, málna)

A gluténmentes gyümölcsös piskóta elkészítése

4 db M-es tojás szétválasztunk.
A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
A tojássárgát fehéredésig keverjük a porcukorral, majd hozzáadunk 2 kanállal a habból.
Belekeverünk 80 g lisztkeveréket, és a maradék habot 2-3 részletben hozzákeverjük.
A masszát szilikonos sütőpapírral kibélelt, 20-22 cm átmérőjű formába öntjük, ráhalmozzuk a gyümölcsöket, majd 170 fokon, légkeveréses módban 30-35 percig sütjük (vagy tűpróbáig).
Kihűlve szeletelhető.

CSATLAKOZZ FACEBOOK oldalamhoz, beszélgessünk: https://www.facebook.com/glutenmentessutemeny/
KÖVESS az INSTAGRAMON is ITT: https://www.instagram.com/hadarik_rita/
IRATKOZZ fel YOUTUBE csatornámra, nézz recept videókat: Hadarik Rita Youtube csatorna

Hadarik Rita gluténmentes piskóta lisztkeverék

Igen, megrendelem a piskóta lisztkeveréket!