Pofon egyszerű, gluténmentes gyümölcsös piskóta a nyári napokra. Bármilyen kevésbé lédús gyümölccsel elkészítheted, garantáltan finom lesz.
Elképzelhető, hogy a gyümölcs lemegy a piskóta aljára, de ez ne zavarjon, hiszen az íz a lényeg. Keverheted is a gyümölcsöket. Nagyon finom tud lenni például a sárgabarack-málna, vagy barack-ribizli kombók is.
Hozzávalók egy kis tepsi gluténmentes gyümölcsös piskóta elkészítéséhez:
80 g Hadarik Rita gluténmentes piskóta lisztkeverék
4 db M-es tojás
55-60 g porított nádcukor
csipet só
+ 20-25 dkg gyümölcs (nektarin, sárgabarack, meggy, áfonya, málna)
A gluténmentes gyümölcsös piskóta elkészítése
4 db M-es tojás szétválasztunk.
A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
A tojássárgát fehéredésig keverjük a porcukorral, majd hozzáadunk 2 kanállal a habból.
Belekeverünk 80 g lisztkeveréket, és a maradék habot 2-3 részletben hozzákeverjük.
A masszát szilikonos sütőpapírral kibélelt, 20-22 cm átmérőjű formába öntjük, ráhalmozzuk a gyümölcsöket, majd 170 fokon, légkeveréses módban 30-35 percig sütjük (vagy tűpróbáig).
Kihűlve szeletelhető.
Hagyj üzenetet