Gluténmentes hamburger

A gluténmentes hamburger minden gluténérzékeny álma. A titok, szerintem a húsban, és a többi belevalóban van, mégis sokan félnek a buci sütésétől.
Most a Hadarik Rita gluténmentes zsúrpogácsa lisztkeverékből sütöttem bucit, ami ízben semlegesebb, puhább.

Ebből betolnék kettőt, hármat is, olyan finom!

Kicsit laposabb a szokásos buciknál, de a nem cölis gyerekem azt mondta, hogy ebből szívesen betolna kettőt, hármat is, olyan finom.

Hozzávalók 5 db gluténmentes hamburger buci sütéséhez:

 

1 csomag Hadarik Rita gluténmentes zsúrpogácsa lisztkeverék
½ mk só
100 ml rizskrém (vagy joghurt)
1 db M-es tojás
10 g citromlé
20 g olaj
140 g langyos víz
25 g friss élesztő
+ 2 kiskanál rizsliszt
+ 1 tojássárga a kenéshez

Húshoz 5 adaghoz:
750 g kétszer darált marhacomb
1 mk só
½ mk őrölt bors
kevés olaj vagy szalonna zsír

továbbá: paradicsom, saláta, majonéz, ketchup, és ki mit szeret

Gluténmentes hamburger

Kosárba teszem a zsúrpogácsa lisztkeveréket!

A gluténmentes hamburger elkészítése:

 

A friss élesztőt morzsold egy pohárba, add hozzá a cukrot, majd öntsd rá a meleg vizet.
Hagyd, hogy az élesztő felfusson.
A zsúrpogácsa keverékhez adj még egy kevés sót (de nem muszáj, hiszen eleve van a keverékben só, ahogy érzed).
A rizskrémhez (vagy joghurthoz) keverd az egész tojást, az olajt, a citromlevet, majd a felfutott, élesztős vizet.
Egy szilikonos lapáttal keverd gyorsan csomómentesre, majd hűtőben pihentesd 10-15 percen át.
Majd vágd öt egyforma részre, és egy kis rizslisztezett felületen formázz belőlük gombócokat.
A tenyered élével formázd szép gömbölyűre.
Tedd a bucikat sütőpapírral bélelt tepsire, kend át a tetejüket tojássárgával, és keleszd 20-25 percen át.
Végül 180 fokos, légkeveréses sütőben süsd őket 30 percig.
Teljesen kihűlve lehet csak felvágni!!!!
Zacskóba csomagolva másnap is finom, puha. Ha kicsit megmelegíted, még jobb másnap is.

A hamburger húspogácsa készítése

A húshoz nem kell sok dolog, csak só, bors, és nagyon jó minőségű, lehetőleg kétszer ledarált marhahús. Ha jó a hentesed, akkor daráltass hozzá marhafaggyút is, attól még szaftosabb lesz a húspogácsa.
Jól gyúrd be a húst a fűszerekkel, formázz belőlük golyót, majd tedd két db folpack lap közé, és egy lapos tányérral nyomd pogácsa alakúra.
Ha faggyús a hús, nem kell olaj a sütéshez, ha nem annyira jó minőségű a marha, akkor egy kevés olajon, forró serpenyőben süsd ki a húspogácsákat.
Innentől kezdve rád van bízva az, hogy még miket pakolsz bele.

Ha elkészíted a receptet, fotózd le a zsúrpogácsa zacskóval együtt, és küldd be nekem a www.facebook.com/glutenmentessutemeny oldalra üzenetben. Én kiteszem, és havonta a beküldők között egy kis meglepit sorsolok ki!

Kosárba teszem a zsúrpogácsa lisztkeveréket!

Hadarik Rita gluténmentes zsúrpogácsa lisztkeverék

CSATLAKOZZ FACEBOOK oldalamhoz, beszélgessünk: https://www.facebook.com/glutenmentessutemeny/
KÖVESS az INSTAGRAMON is ITT: https://www.instagram.com/hadarik_rita/
IRATKOZZ fel YOUTUBE csatornámra, nézz recept videókat: Hadarik Rita Youtube csatorna

SÜSS, FOTÓZZ, NYERJ!
Küldd be Facebook oldalamra a ‘legfrissebb’ sütid fotóját, amin szerepel a Hadarik Rita márkás lisztkeverék zacskója is. Minden hónapban ajándékot sorsolok ki a beküldők között! Az üzenetben beküldött fotókat én töltöm fel folyamatosan az adott hónap fényképalbumába. Kíváncsi vagyok, TE mit sütsz ki!

Írta | 2017-09-15T09:38:13+00:00 2017. szeptember 15.|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.