Gluténmentes isler

A linzeres aprósütik egyik királynője az isler. A gluténmentes isler elkészítése is könnyű, ha a megfelelő lisztet használod, és követed a leírásokat. Most megmutatom, hogyan sütheted meg tökéletesen. Az islert többnyire klasszikus, sárga linzi tésztából sütik, amihez tökéletes a Hadarik Rita linzer/pite alap. A tésztát sütheted vajjal, de ha érzékeny vagy rá, akkor kókuszolajjal is: az eredményen nem sokat változtat.

Hozzávalók 16 darab gluténmentes isler elkészítéséhez:

1 zacskó a Hadarik Rita linzer/pite alap lisztkeverék
90 g porcukor
90 g kókuszolaj
2 db M-es tojás
+ lekvár (pl. vörös áfonya, narancs, barack)
+ 200 g étcsokoládé
+ 2 mk olaj

A gluténmentes isler elkészítése

Süsd meg vajjal is az islert. Ehhez a tökéletes arányokat ebben a receptben jelöltem.

A lisztkeveréket öntsd egy tálba, add hozzá a porcukrot, és keverd össze alaposan.
Ehhez a tésztához már semmi extrát nem kell belekeverned, hiszen ez egy olyan célliszt, ami a linzer sütéséhez a legtökéletesebb összetételű, és ízű.
A tojásokat üsd fel, majd lazán keverd össze.
A cukros liszthez először a kókuszolajt keverd bele, majd a tojásokat is.
A vajas tésztával ellentétben ez a tészta lágyabb, olajosabb.
Csomagold folpackba, és tedd 15 percre a hűtőbe.
Több ideig ne tartsd hűvös helyen, mert a kókuszolaj bekeményedik, és akkor nem tudod nyújtani.
Tehát egy kis pihentetés után vágd két részre a tésztát, mindegyiket nyújtsd ki két sütőpapír között 3 mm vastagra. Figyelj oda, hogy ne legyen vastagabb a tészta, mert akkor az isler lesz tömzsi, ettől pedig szárazabb a kelleténél.
Szaggasd ki a korongokat, és tedd őket egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe. Nekem 2 tepsin sült ki a teljes adag.
TIPP: A leeső tésztadarabokat kevés kukoricaliszttel gyúrd át, nyújtsd, majd szaggasd.
Ha ügyes vagy 32 db korongod lesz így.
170 fokos, légkeveréses, előmelegített sütőben 8-9 percig süsd, majd a sütőpapíron hűtsd ki a kekszeket.
Kedved szerint tapaszd össze őket valamilyen lekvárral.
Pihentesd 1-2 órát, majd egy kevés olajjal felolvasztott csokiba mártsd őket.
Tárold hűtőben, hogy a csoki ne olvadjon meg.

Gluténmentes pite/linzer liszt

PRÓBÁLD KI TE IS EZT A FINOM, ÉS MENNYEI GLUTÉNMENTES ISLER RECEPTET! NEM FOGSZ CSALÓDNI!

Megrendelem a linzer lisztkeveréket, most!
Írta | 2017-10-07T00:30:35+00:00 2016. szeptember 20.|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.