A keksztekercs a legtöbb magyar család asztalán kötelező elemként ott van az ünnepi asztalokon. Így karácsony előtt én is kedvet kaptam egy gluténmentes keksztekercs készítéséhez. Szuper könnyű, álom finom, pont olyan, amilyennek mindig is szerettem. Csak most gluténmentesen. Annyit ’könnyítettem’, hogy ennek a sütinek a tölteléke cukormentes, így egy kicsit kevésbé bűnözős.

Hozzávalók 1 rúd gluténmentes keksztekercs készítéséhez (12-14 szelet)

Fél adag Hadarik Rita csokis-kakaós lisztkeverékből sütött keksz
60 g narancslekvár (lehet barack is)
kb. 30-40 ml tej
A töltelékhez:
130 g puha vaj
10 g eritritol-stevia 4:1-ben édesítő
50 g kókuszliszt (nem reszelék, hanem zsírtalanított kókuszliszt!!) + a hempergetéshez

A gluténmentes keksztekercs elkészítése

A kész kekszeket finomra daráljuk, és a lekvárral, valamint a tejjel puha masszává gyúrjuk.
2 db folpack között kb.4 mm vastag téglalappá nyújtjuk.
A puha vajat kihabosítjuk az édesítővel, majd belekeverjük a kókuszlisztet.
A kókuszliszt gyorsan felszívja a vajat, ezért nem lesz kenhető. 15 percet pihentetjük.
A krémet ezért szintén két folpack között kinyújtjuk kb. 3 mm vastag téglalappá. Akkorára, mint a kekszes masszát.
A krémet a folpack segítségével ráterítjük a kekszmasszára, amit szorosan feltekerünk.
Alaposan megszórjuk kókuszliszttel, majd folpackba tekerve lehűtjük.

TIPP: Ez a süti a napok múlásával egyre finomabb lesz. Hűtőben tárolva egy hétig is tökéletes, de szerintem még tovább is eláll. Le is fagyasztható. Jól behűtve szép vékony szeletekre vágható, így ‘játszhatunk’ az elfogyasztott kalóriákkal is.

Hadarik Rita gluténmentes csokis-kakaós keksz

GLUTÉNMENTES KEKSZTEKERCS, HADARIK RITA CSOKIS-KAKAÓS LISZTKEVERÉKBŐL!
MINIMÁLIS MUNKA, MAXIMÁLIS ÉLVEZET GLUTÉNMENTESEN.

Igen, megrendelem a csokis kakaós lisztkeveréket!