A ropogós, gluténmentes sós rúd tipikus ünnepi (karácsony, húsvét, szilveszter) aprósütemény, de klassz lehet egy buliban, vagy egy meccsnézés közben is. Ezt a gluténmentes sós rudat most a zsúrpogácsa lisztkeverékből sütöttem.

Hozzávalók 1 adag gluténmentes sós rúd készítéséhez:

1 zacskó Hadarik Rita gluténmentes zsúrpogácsa lisztkeverék
75 g vaj
100 g krémsajt (én kecske krémsajtot használtam, karakteresebb az íze)
2 db M-es tojás
1 tojássárga
szezámmag a szóráshoz

Hadarik Rita gluténmentes lisztkeverékek

A gluténmentes sós rúdkészítése:

A lisztkeveréket egy tálba öntjük.
A hideg vajat felkockázzuk, és a krémsajttal együtt belemorzsoljuk a lisztbe.
Végül beledolgozzuk a két, lazán felvert tojást is.
Ha szükséges, 1-2 ek jeges vizet adjunk hozzá, hogy a tészta ruganyos legyen.
Ebbe a keverékbe burgonyapehely is van, ezért tömörebb, jobban veszi fel a nedvességet.
A begyúrt tésztát azonnal kinyújthatjuk egy szilikonos sütőpapíron 3-4 mm vastagra.
Kenjük meg a tojássárgával, sózzuk, és szórjuk meg szezámmaggal, vagy szezámpehellyel.
Egy pizza vágóval vágjuk először 1 cm vastag csíkokra, majd kisebb rudakra.
A papírral együtt tegyük tepsire, és előmelegített, légkeveréses sütőben 18-20 percig süssük.

Zsurpogacsa

SÜSD MEG TE IS EZT A FINOM, ÍZES, GLUTÉNMENETES SÓS RÚD RECEPTET. JOBB, MINT A BOLTI NASI!

Irány a bolt!