Ezt a limeos, gluténmentes mascarpones kuglóf, azaz torta a 2016-os Segítsüti-re készült. (www.segitsuti.hu). Az alapítvány idén a Démétér Alapítvány javára gyűjt a sütemény licittel csontvelő átültetésen átesett gyerekek számára. A kuglóf üde, friss, tele csupa egészséges hozzávalóval.

Hozzávalók a gluténmentes mascarpones kuglóf készítéséhez:

1 csomag Hadarik Rita gluténmentes gyümölcskenyér lisztkeverék
250 gramm sütőben sült édesburgonya
100 gramm vaj
150 ml tej
2 db M-es tojás
80 porított eritrit
1 db lime
+ rizsliszt a forma szórásához
Hozzávalók a krémhez:
300 g mascarpone
45-50 g porcukor vagy porított eritrit
2 lime reszelt héja
1 lime leve
+ pirított kókuszforgács

A gluténmentes mascarpones kuglóf elkészítése

A süteményport egy keverőtálba öntjük, belekeverjük a 80 gramm porított eritritet (vagy cukrot).
A vajat felolvasztjuk.
Az olvasztott vajból egy keveset arra használunk fel, hogy a kuglófformát alaposan átkenjük vele belülről. A kivajazott formát ezt követően rizsliszttel körbeszórjuk.
A sütőben, héjastól megsütött édesburgonyát egy turmixkehelybe tesszük a tojásokkal, és a tejjel együtt. Krémesre turmixoljuk.
Az édesburgonyás pürét, egy lime kifacsart levét, és az olvasztott vajat a szárazanyagokhoz adjuk, és alaposan elkeverjük.
Beleformázzuk a masszát a formába, és 170 fokos, előmelegített sütőben kb. 40 percen át sütjük
TIPP: Végezzünk tűpróbát, mielőtt kivennénk a sütőből. Akkor jó, ha a tűre, vagy a pálcikára már nem ragad a tészta.
Még forrón borítsuk ki. Langyosan fogyasszuk.
10-12 szelet lesz belőle.
A mascarponet egy gépi habverővel dolgozzuk krémes állagúra, és vonjuk be vele a kuglófot.
A tetejét szórjuk meg pirított kókuszforgáccsal.
Hűtsük le 1 órát, majd fogyaszthatjuk.

Gyumolcskenyer

SÜSD MEG TE IS EZT A CSODÁS GLUTÉNMENTES MASCARPONES KUGLÓF KÖLTEMÉNYT!
MINIMÁLIS MUNKA MAXIMÁLIS ÉLVEZET.

Irány a bolt!