A csokis keksznél már csak a gluténmentes mogyorós, csokis keksz a finomabb. Hogy a maximumra fokozzam az ízeket, vaj helyett gluténmentes mogyorókrémet használtam: azt hiszem, ennél jobban már nem is lehetne kimaxolni egy ilyen kekszet. FONTOS! Ha házi készítésű, cukormentes, tejmentes mogyorókrémet használsz, akkor bűnbeesés nélkül eheted, hiszen a lisztkeverék IR-barát, azaz javarészt lassú felszívódású lisztek keverékéből készült. De ez még nem minden, hiszen a céllisztben már benne van a kakaó, és a csokicsepp is, így minden adott ahhoz, hogy pikk-pakk összedobj egy brutálisan finom nassolnivalót. Mivel ezt a kekszet csak golyó alakúra kell formázni, abszolút kezdő konyhatündérek is bátran hozzáláthatnak az elkészítéséhez, garantálom, hogy sikerélmény fogja koronázni a konyhai serénykedést!

Ha Te is elkészíted (vagy más receptet), töltsd fel a >>>facebook csoportba<<<, vagy az >>>Instagramra<<< is, hogy mások is kedvet kapjanak ehhez a finomsághoz! Használd a #hadarikritagluténmentes hastaget!

Hozzávalók a gluténmentes mogyorós, csokis keksz elkészítéséhez:

1 zacskó (150 g) >>>Hadarik Rita gluténmentes csokis, kakaós keksz célliszt<<<
65 g török mogyoró
85 g gluténmentes mogyorókrém
1 db tojás
1-2 ek hideg víz

Igen, jól látod! A vízen kívül CSAK 4 hozzávaló kell ehhez a kekszhez. Hogyan lehetséges ez?! A válasz egyszerű. A csokis-kakaós keksz célliszt már tartalmazza a kakaóport és a csokicseppeket is. Ha sima vajjal, vagy margarinnal sütöd meg, akkor is nagyon csokis lesz, mogyorókrémmel pedig extrán!

A gluténmentes mogyorós, csokis keksz elkészítésé

A mogyorót ledaráljuk.
A csokis lisztkeveréket egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk az őrölt mogyorót is.
A gluténmentes mogyorókrémet gyors mozdulatokkal belemorzsoljuk a száraz anyagba.
Végül a lazán felvert tojással, és szükség szerint 1-2 ek hideg vízzel ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát 10 percet pihentetjük a hűtőben.
Kisebb darabokra osszuk, és a tenyerünkkel golyókat formázunk belőle. Kb. 20 darabot.
Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, erre helyezzük kellő távolságra egymástól a kekszgolyókat.
Két ujjunk között datolya alakúra nyomjuk őket, miközben egy villával csíkokat nyomunk rájuk.
170 fokos, előmelegített, légkeveréses sütőben kb. készre sütjük.
Ha nagyobb (diónyi – ilyet) kekszeket sütünk 8-9 perc a sütési idő, ha kisebbeket (mogyorónyi), akkor 6-7 perc.
Légmentesen lezárva 2-3 hétig is eláll.

Hadarik Rita gluténmentes csokis-kakaós keksz lisztkeverék