A karácsony, és más jeles magyar ünnepek elképzelhetetlenek a mákos sütik nélkül. A gluténmentes ördögpogácsa egy pofon egyszerű, gyors recept, amit nem lehet elrontani. Hadarik Rita márkájú, gluténmentes linzer/pite alapot használj hozzá. A zacskón látható alapreceptet itt most kicsit módosítottam, hogy az aprósüti szépen tartsa a formáját.

Gyakorlatilag bármivel megtölthető, de az ördögpogácsát mákos töltelékkel sütöttem meg. Nagyon finom, előre megsüthető, sokáig eláll. Pompás karácsonyi sütemény. Egy zacskó lisztkeverékből kb. 30-36 darab karácsonyi süti készül.

Hozzávalók a gluténmentes ördöpogácsa készítéséhez (kb. 50-60 db):

1 zacskó Hadarik Rita gluténmentes linzer/pite alap
85 g porított nádcukor
130 g vaj
1 egész M-es tojás és egy tojássárgája
100 g mákliszt
150 g eperlekvár

Gluténmentes.
Szójamentes.
Tartósítószer mentes.
Adalékmentes.

A gluténmentes ördögpogácsa, mákos aprósüti készítése lépésről-lépésre

A lisztkeveréket összekeverjük a porcukorral, majd belemorzsoljuk a hideg, kockára vágott vajat.
Végül beledolgozzuk a lazán felvert tojásokat.
A tésztát 15 percet pihentetjük a hűtőben.
Majd három részre osztjuk, kisodorjuk, és a rudakat egyenként 10-12 darabra vágjuk. Mindegyikből golyót formázunk.
A golyókba egy fakanál nyelével kisebb bemélyedéseket formázunk.

angyalszem-fázis

A tésztákat egy tálcára tesszük, és betesszük a hűtőbe 15 percet pihenni.
Közben a máklisztet kikeverjük a lekvárral. Keverhetsz bele amúgy málna, vagy ribizli lekvárt is.
A töltelékből kis golyókat sodrunk a tenyerünk között, amiket szépen belenyomunk a tésztamélyedésekbe.
170 fokos, előmelegített légkeveréses sütőben 8-9 percig sütjük.
Ha kisültek, azonnal tálcára szedjük, és kihűtjük.
Ízlés szerint porcukorba forgathatjuk.

Hadarik Rita gluténmentes linzer/pite lisztkeverék

Igen, megrendelem a linzer/pite lisztkeveréket!