A linzer/pite lisztkeverékből természetesen sós tésztákat is lehet sütni. Nekem nagy kedvencem a gluténmentes parmezános keksz, amibe szuper egészséges chia magot is tettem. Süthetnénk csak simán fűszerekkel megbolondítva is, de szerintem így sokkal izgalmasabb.

Hozzávalók kb. 25 darab gluténmentes parmezános keksz készítéséhez (5 cm átmérőjű kekszhez):

1 zacskó Hadarik Rita gluténmentes linzer/pite lisztkeverék
45 g reszelt parmezán
20 g chia mag
1 tk só
150 g vaj
1 db M-es tojás
1 ek hideg víz
rizsliszt a szóráshoz

A gluténmentes parmezános keksz elkészítése

A lisztkeveréket egy keverőtálba öntjük a chia maggal, reszelt parmezánnal és a sóval együtt.
(A keverékben van só alapban, de csak annyi, ami egy édes tésztát is elbír, ezért kell hozzá adni plusz sót.)
A hideg vajat felkockázzuk, és összemorzsoljuk a lisztkeverékkel.
Végül az egész tojással begyúrjuk a tésztát. Ha szükséges, egy kanál hideg vagy jeges vízzel lazítjuk. Akkor jó, ha láthatóan összeállt, nem töredezik.
A tészta azonnal nyújtható.
Nyújtsuk egy vékonyan lisztezett (rizsliszt) felületen 3-4 mm vastagra, majd egy 5 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval szúrjuk ki a korongokat. A leeső tésztadarabokat gyúrjuk össze, nyújtsuk, szaggassuk.
TIPP: Egy vastagabb szívószállal gomblyukakat szúrhatunk a közepükbe.
170 fokos, előmelegített légkeveréses sütőben 12-13 percig sütjük.
TIPP: Apróbb sós kekszeket is szúrhatunk a tésztából, így darabra több lesz, viszont rövidebb ideig süssük (7-8 perc).

Linzer

KÉSZÍTSD EL TE IS EZT A FINOM, ROPOGÓS, GLUTÉNMENTES PARMEZÁNOS KEKSZ RECEPTET!
MINIMÁLIS MUNKA MAXIMÁLIS ÉLVEZET GLUTÉNMENTESEN.

Igen, megrendelem a linzer/pite lisztkeveréket!