A gluténmentes pizzás csiga minden gluténérzékeny álma, szerintem. A Hadarik Rita gluténmentes pizza lisztkeverékkel pedig gyerekjáték az elkészítése is. De tényleg.

Ezt a receptet Vizler-Bokréta Veronika készítette, a Gluténmentes Övezet blog írója. Mivel Vera kerüli a tejtermékeket is, így a recept tejmentes, sőt tojásmentes is. Nohát, egyszerre mennyi minden mentességnek megfelel, és még sem kell lemondani a finom ízekről. Bár a monitoron nem mennek át az ízek, és az illatok, a kép elég beszédes, ugye?!

Hozzávalók kb. 20-22 db gluténmentes pizzás csiga elkészítéséhez:

280 g Hadarik Rita gluténmentes pizza lisztkeverék
5 g porélesztő
200 ml Joya mandulás rizstej
1 mk cukor
1 ek olaj
+ opcionálisan
pizza szósz
gluténmentes kolbász
Violife sajt (növényi sajt)

TIPP: Sima tejjel, és sajttal is elkészíthető természetesen.

A gluténmentes pizzás csiga elkészítése:

A lisztet a porélesztővel együtt egy keverőtálba mérjük.
Hozzáadjuk a cukrot, majd beleöntjük a langyos növényi italt, és az olajat.
Egy szilikonos lapáttal, vagy gumikesztyűs kézzel alaposan összedolgozzuk.
A kikevert tészta lágy, ragacsos, várni kell vele 10-15 percet, hogy a lisztkeverék megszívja magát a nedvességgel. Ezt követően rizslisztezett, vagy a maradék liszt felhasználásával szórt felületen könnyen formázható a tészta.
A kész tésztát két egyenlő részre vágjuk, és lisztezett felületen (pl. szilikonlap vagy sütőpapír) kb. fél centi vastag téglalap alakúra nyújtjuk őket egyenként.
TIPP: Ha sütőpapíron nyújtod, akkor a tekerésnél szorosabbra tudod hajtogatni a papír segítségével.
A kinyújtott tésztalapokat kend át pizza szósszal, majd szórd meg felaprított gm kolbásszal, reszelt sajttal (pl. növényi Violife, vagy trappista, cheddar).
A megpakolt tésztalapokat jó szorosan tekerd össze. Helyezd a rudat a munkalapra a tésztaillesztéssel lefelé és egy kicsit meg is sodorhatod.
Majd egy éles késsel vágj rudanként 10-11 db szeletet.
A csigákat helyezd sütőpapírral bélelt tepsire.
Enyhén nedves vagy olajos kézzel kicsit le is lapíthatod őket attól függően, hogy magasabb vagy laposabb csigákat szeretnél sütni.
Meleg helyen (pl. 50 fokos sütőben) keleszd 25-30 percen át a csigákat.
Majd 200-220 fokos sütőben süsd ki őket kb. 10 perc alatt.

CSATLAKOZZ FACEBOOK oldalamhoz, beszélgessünk: https://www.facebook.com/glutenmentessutemeny/
KÖVESS az INSTAGRAMON is ITT: https://www.instagram.com/hadarik_rita/
IRATKOZZ fel YOUTUBE csatornámra, nézz recept videókat: Hadarik Rita Youtube csatorna

Hadarik Rita gluténmentes pizza lisztkeverék

IRÁNY A KONYHA, SÜSS HÁZI GLUTÉNMENTES PIZZÁT TE IS!
MINIMÁLIS MUNKA, MAXIMÁLIS ÉLVEZET GLUTÉNMENTESEN.

Igen, megrendelem a pizza lisztkeveréket!