Sokaknak gondot okoz a házon kívüli étkezés megoldása: erre lehet egy szuper megoldás a gluténmentes pizzás táska. Gyakorlatilag pillanatok alatt elkészíthető, aztán ’kulturált’ módon vihetjük is magunkkal akár a munkahelyünkre, az iskolába, de óvodás gyerekünknek is becsomagolhatjuk.

Ez a pizza tészta nem csak könnyen kezelhető, de IR barát is, azaz javarészt lassú felszívódású lisztekből tevődik össze, így a finom ízek mellett az egészségedre is oda tudsz figyelni vele. Üres kalóriák helyett értékes, tápanyagokban gazdag tésztát eszel!

Hozzávalók 6 db gluténmentes pizzás táska elkészítéséhez:

 

Tetszés szerinti töltelékkel tölthető a tészta, de most azt mutatom be, amit minden bizonnyal sokan kedveltek. A receptben jelzem a tejmentes elkészítési módot is.

235 + 15 g >>>Hadarik Rita gluténmentes pizza célliszt<<<
110 ml víz
10 g friss élesztő
½ mk cukor (vagy egy csepp spevia)
70 g natúr joghurt (vagy növényi tejszín + 1 tk citromlé)
+
pizza szósz vagy ketchup
reszelt sajt vagy növényi sajthelyettesítő
kis kockára vágott szalámi

A gluténmentes pizzás táska elkészítése

 

Az élesztőt futtasd fel a langyos vízben a cukorral (vagy egy csepp steviával).
Közben mérj ki 235 g lisztet, tedd egy keverőtálba.
A felfutott élesztőt öntsd a lisztre, add hozzá a kikevert joghurtot, és a kezeddel gyúrd össze.
TIPP: Ha kerülnöd kell a tejet, használj pl. rizskrémet egy kiskanál citromlével vegyítve.
Pihentesd a tésztát 5-6 percet (nem kell dagasztani!)
A maradék 15 g lisztet a tészta nyújtásához használd fel (ha nem elég, vegyél elő még egy kevés rizslisztet (pl. barna rizslisztet).
A tésztát nyújtsd ki kb. 4-5 mm vastagra, majd egy kb. 10 cm átmérőjű pohárral, kiszúróval vágd ki a korongokat!
A leeső tésztadarabot gyúrd újra össze, nyújtsd, szaggasd. Ha ügyes vagy, 6 darab pizzás táskád lesz ebből a mennyiségből.
A korongok közepére tegyél egy-egy teáskanál pizza szószt vagy ketchupot.
Erre mehet a vékonyra reszelt sajt, és az apróra vágott szalámi.
FIGYELJ! Ha túl sok tölteléket teszel a tésztába, sütés során kifolyhat. TE döntöd el, hogy ‘csak’ mutatós legyen, vagy kicsit rusztikus, de brutál töltelékes.
A tésztakorongok egyik felét hajtsd a másikra, majd hideg vízbe mártott villával nyomkodd össze a tésztaillesztéseket. 🙂
200 fokra előmelegített sütőben, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin 10-12 percen át süsd.

Hadarik Rita gluténmentes pizza lisztkeverék

CSATLAKOZZ FACEBOOK oldalamhoz, beszélgessünk: https://www.facebook.com/glutenmentessutemeny/
KÖVESS az INSTAGRAMON is ITT: https://www.instagram.com/hadarik_rita/
IRATKOZZ fel YOUTUBE csatornámra, nézz recept videókat: Hadarik Rita Youtube csatorna

SÜSS, FOTÓZZ, NYERJ!
Küldd be Facebook oldalamra a ‘legfrissebb’ sütid fotóját, amin szerepel a Hadarik Rita márkás lisztkeverék zacskója is. Minden hónapban ajándékot sorsolok ki a beküldők között! Az üzenetben beküldött fotókat én töltöm fel folyamatosan az adott hónap fényképalbumába. Kíváncsi vagyok, TE mit sütsz ki!