Ezt a receptet azoknak ajánlom, akik imádják a gluténmentes rántott karfiolt, de szívesen lemondanak a pepecselős, időigényes sütésről. A klasszikus 3 fázisos panírozást el lehet felejteni, persze csak akkor, ha a párizsi bunda bejön neked!

Csak hogy tudd, mennyire nem szeretem a ’rántott’ ételek készítését, elmesélek egy sztorit. Édesanyám egy nap felhívott, hogy mi van velünk, és hasonló, egy szokásos anya-lánya beszélgetésnek indult. Aztán anyu elkezdte mesélni, hogy a nagyobbik fiam mit panaszkodott neki. No!!?? Szóval, Boti elpanaszolta neki, hogy anyu (azaz én) Nekik (neki és a testvérének) nem készítek SOHA rántott húst, bezzeg a Robinak (életem párja), neki igen. Anyu persze nem hitte el neki, hiszen tudja, hogy egyfolytában főzök neki. Aztán ki kellett ’ábrándítanom’, hogy ennek a történetnek bizony van valóság alapja. Egyszerűen nem szeretek ennyit pepecselni egy étel elkészítésével. Az ide-oda mártogatom, várogatok, sütögetek buli nekem nem jön be. De a párom, valóban, nagyon kevés ételt eszik meg, az egyik ilyen a rántott csirkemell. Elgondoltam, hogy ki kell találnom egy megoldást, amivel gyorsan, egyszerűen tudok rántott cuccokat készíteni, hogy Mindenki örüljön. Így született meg ez a kompromisszumos párizsi bunda, ami ugyan nem az ’igazi’ rántott cucc, de szerintem JOBB!
Okés, nem húzlak tovább, jöjjön inkább a recept.

Hozzávalók a gluténmentes rántott karfiol készítéséhez (3 főre):

 

150 g (1/2 zacskó) >>>Hadarik Rita gluténmentes 10 perces fánk célliszt<<<
1 db L-es tojás
150 ml hideg víz vagy szóda
1 nagy csipet só
1 csipet tört bors
2 gerezd fokhagyma reszelve
1 közepes fej karfiol
+ bő olaj a sütéshez

VEGÁN/TOJÁSMENTES panírozós verzió: A tojást nyugodtan kiválthatod útifűmaghéj tojással, lenmagtojással.

Mártogatónak tipp: zsírszegény tejföl, Himalája só, reszelt fokhagyma

A gluténmentes rántott karfiol elkészítése

 

A karfiolrózsákat szedd kicsire, párold őket elő.
Ehhez 2 lehetőséget ajánlok. 1.) Forró vízben blansírozd 5 percen át. 2.) Tedd egy tálba, önts rá fél dl vizet, tedd a mikróba 5 percre 700 watton. Válaszd azt a megoldást, ami jobban kézre áll, vagy amivel azonosulni tudsz.
Közben az olajt hevítsd fel! Figyelj arra, hogy bő legyen.
A lisztet öntsd egy keverőtálba.
A vizet keverd ki a tojással, sóval, borssal, reszelt fokhagymával, majd önts a lisztre, és keverd csomómentesre.
A roppanós karfiolrózsákat mártsd a masszába, majd tedd a forró olajba.
A kész rántott karfiolokat konyhai papírszalvétán csöpögtesd le.

FIGYELJ!

Ha ezt a panírozást választod, akkor a sütőolajt is többször felhasználhatod, hiszen nincs benne morzsa, ami tönkretehetné!!! Nem csak gyors, és őrült finom ez a bundázás, de még gazdaságos is!

10 perces

CSATLAKOZZ FACEBOOK oldalamhoz, beszélgessünk: https://www.facebook.com/glutenmentessutemeny/
KÖVESS az INSTAGRAMON is ITT: https://www.instagram.com/hadarik_rita/
IRATKOZZ fel YOUTUBE csatornámra, nézz recept videókat: Hadarik Rita Youtube csatorna

SÜSS, FOTÓZZ, NYERJ!
Küldd be Facebook oldalamra a ‘legfrissebb’ sütid fotóját, amin szerepel a Hadarik Rita márkás lisztkeverék zacskója is. Minden hónapban ajándékot sorsolok ki a beküldők között! Az üzenetben beküldött fotókat én töltöm fel folyamatosan az adott hónap fényképalbumába. Kíváncsi vagyok, TE mit sütsz ki!