A nyár legfinomabb süteményei szerintem a friss, gyümölcsös piték. Ez a gluténmentes rebarbarás pite recept, é piros bogyós gyümölccsel kombinálva mennyei finom, és pofon egyszerű elkészíteni is. Ha a cukor problémát jelent, akkor eritrittel is süthető.

Hozzávalók a gluténmentes rebarbarás pite recept elkészítéséhez:

1 zacskó Hadarik Rita gluténmentes linzer/pite alap
90 g porcukor (nád)
150 g vaj
1 db M-es tojás
300 g tisztított rebarbara
100 g piros bogyós gyümölcs (eper, vagy málna, vagy ribizli)
70 g porcukor (nád)
½ mk vanília őrlemény
4 g útifűmaghéj őrlemény
50 ml víz

Gluténmentes rebarbarás pite recept elkészítése

A süteményport elkeverjük a porcukorral.
Kimérjük a 150 gramm vajat, felkockázzuk, majd gyors mozdulatokkal belemorzsoljuk a lisztbe. Végül egy egész tojással ruganyos tésztává gyúrjuk.
Ilyenkor még ragacsos a tészta. Tegyük folpackba, és hűtőben pihentessük 30-40 percet. Ezt követően szépen lehet vele dolgozni.
A meghámozott rebarbarát felszeleteljük, a vízzel, a bogyós gyümölccsel, 60 g porcukorral puhára főzzük (8-10 perc). A maradék porcukorba keverjük a vaníliát, és az útifűmaghéj őrleményt. A gyümölcsös ragut ezzel sűrítjük be.
A tésztát két részre vágjuk, kétharmad és egyharmad arányban.
A nagyobb részét sütőpapíron kinyújtjuk kb. 23×33 cm-es nagyságúra, és belehelyezzük egy 20×30 cm-es tepsibe.
Rásimítjuk a gyümölcsöt, majd a maradék hideg tésztát lereszeljük, és rászórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 13-15 percet sütjük.
Hagyjuk a formában kihűlni.

Linzer

SÜSD MEG TE IS EZT A FINOM, GLUTÉNMENTES REBARBARÁS PITE RECEPTET!
MINIMÁLIS MUNKA MAXIMÁLIS ÉLVEZET GLUTÉNMENTESEN.

Igen, megrendelem a linzer lisztkeveréket!