Húsvét közeledtével igazán aktuálissá válik a gluténmentes répatorta muffin is. Amellett, hogy ennél finomabbat még nem ettem (búzásat sem), tökéletes locsolófalat is lehet. A korábbi répatorta receptet vettem alapul, de most cukormentesen sütöttem meg, és egy titkos adu ásszal turbóztam fel: olajként tökmagolajat tettem a tésztába. Csodás színt, és kellemes, egyáltalán nem tolakodó ízt adott a sütinek. A receptben mutatok krémsajtos, és tejmentes toppingot is hozzá. Természetesen sima muffin papírba is süthetitek. Én most vettem pár különlegesebb mintázatú szilikonos formát (6 darabosokat), abba ment bele a tésztamassza.

Ha megsütöd, ne feledd el lefotózni a linzer/pite csomagolással együtt, és töltsd fel a >>>Hadarik Rita gluténmentes étrend facebook csoportba<<<. A képbeküldők között minden hónapban ajándékcsomagot sorsolok ki! Sütis fotóitokat az Instagramon jelöljétek be #hadarikrita vagy #hadarikritagluténmentes hashtaggel, így ott is látom, milyen fincsiségeket készítetek.

Hozzávalók a gluténmentes répatorta muffin elkészítéséhez:

100 g Hadarik Rita gluténmentes piskóta lisztkeverék
3 db M-es tojás
csipetnyi só
20 g negyedannyi édesítő (vagy 60-70 g porcukor)
½ mk őrölt fahéj
½ vanília kikapart belseje vagy késhegynyi vanília őrlemény
mogyorónyi reszelt, friss gyömbér
1 citrom reszelt héja
150 g sárgarépa
3 ek olaj tökmagolaj (lehet más olaj is, klasszik, kókusz, vagy dióolaj)

KRÉM tippek a recept alján!

A gluténmentes répatorta muffin elkészítése

A tojásokat kettéválasszuk. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük.
A répát és a gyömbért finomra reszeljük, levüket is meghagyjuk.
A tojássárgát kikeverjük a porcukorral, fahéjjal, vaníliával, az olajjal, majd hozzáadjuk a reszelt répát és a gyömbért.
A lisztet, és a tojáshabot két részletben keverjük a tojásos, répás alaphoz.
A kész masszát a formákba öntjük, majd 170 fokos, előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróbáig).
Rácsra téve kihűtjük, végül a lenti topping variációk valamelyikével megtöltjük.
Tetszés szerint gyümölcsökkel dekorálható.

TOPPING variációk:

Krémsajtos topping: 125 g natúr Philadelphia krémsajt, 1 mk negyed annyi édesítő (vagy1-2 tk porcukor), késhegynyi vanília őrlemény
A hozzávalókat kikeverjük, és a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk, vagy a mélyedésekbe nyomjuk.

Tejmentes topping: Max fél csomag vaníliás puding sűrűbbre főzve, növényi itallal, negyedannyival édesítve.

Hadarik Rita gluténmentes piskóta lisztkeverék