Gluténmentes sajtos kréker

A gluténmentes sajtos kréker garantáltan a kedvenced lesz, ha imádod a sós ropogtatnivalókat. Ezt a kréker a sonkától, a sajttól, és a friss snidlingtől lesz bombasztikusan finom. Hétköznapokra, szilveszterre, ünnepnapokra egyaránt tökéletes választás 😉

Hozzávalók a gluténmentes sajtos kréker készítéséhez:

 

100 g Hadarik Rita zsúrpogácsa célliszt
25 g vaj
50 ml tej
csipet só
3 g sütőpor
1 db M-es tojás sárgája
20 g aprított (füstölt, házi) sonka
50 g reszelt trappista
1 ek aprított (friss) snidling

Gluténmentes sajtos kréker elkészítése:

 

Mérd ki a 100 gramm lisztet, és keverd össze alaposan a sütőporral, és a sóval.
Lehetőleg házi, füstölt, és nagyon vékonyra szeletelt sonkát használj. Vágd nagyon apró darabokra.
A reszelt sajttal, és a finomra vágott snidlinggel, a kockára vágott vajjal együtt morzsold bele a lisztbe, végül add hozzá a tejet is, és gyors mozdulatokkal gyúrd ruganyos tésztává.
A tésztát 20 percet pihentesd a hűtőben, majd nyújtsd 3-4 mm vékonyra.
Formázd tetszés szerint, majd 190 fokra előmelegített sütőben süsd 8-10 percen át.

Szilveszteri malacpofa készítése/eszközök:
Fej: 6 cm kör formájú kiszúró
Orr: habkinyomó cső szélesebbik része
Orrlyuk: hurkapálca segítségével
Szem : szemes bors vagy tökmag
Fül: szív alakú forma alsó csücskével kiszúrt tésztadarab
Összeillesztés: felvert tojássárga

Lóhere készítése/eszközök:
kisebb szív alakú kiszúró 4 db tojással összeillesztve

A receptet Szecsákné Molnár Julcsi készítette, szemezgess az ő blogján is!

Hadarik Rita gluténmentes zsúrpogácsa lisztkeverék

Kérem a zsúrpogácsa lisztkeveréket!

CSATLAKOZZ FACEBOOK oldalamhoz, beszélgessünk: https://www.facebook.com/glutenmentessutemeny/
KÖVESS az INSTAGRAMON is ITT: https://www.instagram.com/hadarik_rita/
IRATKOZZ fel YOUTUBE csatornámra, nézz recept videókat: Hadarik Rita Youtube csatorna

SÜSS, FOTÓZZ, NYERJ!
Küldd be Facebook oldalamra a ‘legfrissebb’ sütid fotóját, amin szerepel a Hadarik Rita márkás lisztkeverék zacskója is. Minden hónapban ajándékot sorsolok ki a beküldők között! Az üzenetben beküldött fotókat én töltöm fel folyamatosan az adott hónap fényképalbumába. Kíváncsi vagyok, TE mit sütsz ki!

Írta | 2017-11-18T16:39:07+00:00 2017. november 18.|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.