A gluténmentes 10 perces fánk lisztkeverékből nem csak édességet, de sós rágcsálnivalót is készíthetsz. Ez gluténmentes sajtos puffancs chilis kukoricával lett feldobva. Szuper jó falatka, ha vendégeket vársz, vagy gyerekzsúrt szervezel.

Hozzávalók 20 darab gluténmentes sajtos puffancs készítéséhez:

150 g (fél csomag) Hadarik Rita gluténmentes 10 perces fánk lisztkeverék
100 g Bonduelle chilis kukorica
1 csapott mk só
2 db M-es tojás
250 g reszelt sajt (félkemény, félzsíros mozzarella)
olaj a sütéshez

A gluténmentes sajtos puffancs elkészítése:

Két tojást lazán felverünk a sóval.
Belekeverjük a kukoricát, 130 g lisztkeveréket, a reszelt sajtot.
Egy tömör masszát kapunk, amiből kb. 20 darab kisebb golyót formázunk.
A golyókat meghempergetjük a maradék 20 g lisztben, végül forró olajban kisütjük.
Ezeket a gluténmentes sajtos puffancsokat magukban is ehetjük, kiválóak snacknek.
Ugyanakkor kínálhatjuk szaftos, zöldséges vagy húsos raguk mellé köretként is.
Bárhogyan is fogyasszuk, garantáltan finom, ízletes falatokra számíts.
A puffancsok elkészítése ráadásul pikk-pakk elkészíthető. Ha előre bekevered a tésztát, formázod, és hűtőben tárolod,
előkészítheted a masszát, és ráérsz később is kisütni.

10percesfank

SÜSD MEG TE IS EZT A SZUPER SÓS FÁNKOT!

IGEN, KÉREM HOZZÁ A 10 PERCES FÁNK LISZTKEVERÉKET!

Irány a bolt!