Szerintem egy gluténmentes sajttorta, málnával, citromkrémmel bármikor bedobható, ha igazán finomat és szépet szeretnénk villantani. Jó hír, hogy ez a süti nem csak álom finom, és szép, de roppant egyszerűen el is lehet készíteni. Párom szülinapjára sütöttem. Bár szerintem egy kosár pogácsának jobban örült volna, de a másik kedvence a citromkrém. Babapiskótával szoktam készíteni, na de egy szülinapra kicsit menőbb süti dukál (szerintem). Mivel vigyázunk az alakunkra, és a hétvégén lesz egy másik szülinapos tortánk is, csak egy zsúrtortát készítettem.

Ha megsütöd, ne feledd el lefotózni a linzer/pite csomagolással együtt, és töltsd fel a >>>Hadarik Rita gluténmentes étrend facebook csoportba<<<. A képbeküldők között minden hónapban ajándékcsomagot sorsolok ki! Sütis fotóitokat az Instagramon jelöljétek be #hadarikrita vagy #hadarikritagluténmentes hashtaggel, így ott is látom, milyen fincsiségeket készítetek.

Hozzávalók a gluténmentes sajttorta, málnával, citromkrémmel készítéséhez:

1/2 csomag >>>Hadarik Rita gluténmentes linzer/pite célliszt<<<
40 g porcukor vagy porított eritrit
75 g vaj vagy margarin
A krémsajthoz:
300 g natúr krémsajt
1 sb M-es tojás
20 g tápiókakeményítő (vagy más keményítő)
1 citrom reszelt héja és leve
20 g negyedannyi édesítő
1 tk gm céklapor (kihagyható)
2 marék málna (mirelit is jó)
A citromkrémhez:
2 db M-es tojás
2 db citrom leve
1 tk tápiókakeményítő
10 g negyedannyi édesítő
20 g vaj

A gluténmentes sajttorta, málnával, citromkrémmel elkészítése

A süteményport elkeverjük a porcukorral.
Kimérjük a 150 gramm vajat, felkockázzuk, majd gyors mozdulatokkal belemorzsoljuk a lisztbe. Végül egy egész tojással ruganyos tésztává gyúrjuk.
Ilyenkor még ragacsos a tészta. Tegyük folpackba, és hűtőben pihentessük 30-40 percet. Ezt követően szépen lehet vele dolgozni.
A citromkrém hozzávalóit a vajon kívül tedd egy kis habüstbe, és keverd csomómentesre. Majd vízgőz felett, folyamatos keverés mellett sűrítsd be. Még forrón keverd bele a vajat, majd hűtsd ki.
A krémsajtos töltelék hozzávalóit egyszerűen keverd csomómentesre.
A tésztát nyújtsd ki egy sütőpapíron kb. 5 mm vastagra úgy, hogy ha a papírral együtt belehelyezed a kapcsos mini tortaformába, kb. 3 cm pereme legyen.
Öntsd bele a krémsajtot, szórj rás 1 marék málnát (lehet mirelit is), majd 170 fokos, előmelegített sütőben süsd addig, amíg a krém már csak remeg. Jó esetben ez 30-35 perc alatt elkészül, de inkább ellenőrizd le. 25 perc után már lehet nézni a krém állagát.
Ha elkészült, teljesen hűtsd ki, kend rá a citromkrémet.
Tetszés szerint dekoráld málnával, mentalevéllel.

Hadarik Rita gluténmentes linzer/pite alap lisztkeverék