Alig volt időm ételt készíteni magamnak, amikor eszembe jutott ennek a gluténmentes spenótos palacsinta receptnek az ötlete. A hűtőben ott lapult már a csomag bébispenót, bevallom, én nagyon szeretem minden formában. És a palacsintát is nagyon kedvelem sós formában elkészítve. Egyet gondoltam, 6-7 palacsinta lett belőle. Önmagában is laktató, hiszen lassú felszívódású lisztek keverékéből készül javarészt, a proteintartalma is rendben van. Én pirított vajas fokhagymával ettem, de Te persze megtöltheted valami finom sós étellel, krémmel is.

Ha Te is elkészíted (vagy más receptet), töltsd fel a >>>facebook csoportba<<<, vagy az >>>Instagramra<<< is, hogy mások is kedvet kapjanak ehhez a finomsághoz! Használd a #hadarikritagluténmentes hastaget!

Hozzávalók a gluténmentes spenótos palacsinta elkészítéséhez:

½ csomag (150 g) >>>Hadarik Rita amerikai palacsinta célliszt<<<
1 db M-es tojás
125 ml víz
125 ml tej (vagy rizsital, én ezt használtam)
csipet só
2 ek olaj
csipet őrölt szerecsendió
+ 1 ek vaj (vagy olaj)
100 g spenót
2 gerezd fokhagyma

A gluténmentes spenótos palacsinta elkészítése

A vajon (vagy olajon) fonnyaszd meg 1-2 perc alatt a megmosott, apró spenótleveleket.
Ha megvagy ezzel, vágd kisebb darabokra a spenótleveleket.
A lisztet mérd ki egy tálba.
A vizet, a rizsitalt vagy tejet, és a tojást keverd össze az olajjal, a sóval, és az őrölt szerecsendióval.
Majd a folyadékot és a darabokra vágott, dinsztelt spenótot keverd a liszthez. Legyen csomómentes.
Pihentesd 10 percet, majd a szokásos módon süsd ki.
A palacsintasütő legyen forró, minden tészta előtt fújd át vékonyan olajjal.
Kicsit tömzsibbek lesznek ezek a spenótos palacsinták, mintha csak önmagában sütnéd, de ebben éppen el a lényeg. Ezt előételként is lehet fogyasztani egy kis vajon pirított fokhagymával, ahogy a fotón is láthatod.
De meg is töltheted valamilyen sós töltelékkel, esetleg össze piríthatod reszelt sajttal, sonkával.
Megtöltheted sós, zöldfűszeres túróval vagy cottage cheese-zel.
Látod, milyen sokoldalúan fogyaszthatod?

Ha neked is bejönnek a sós palacsinták, akkor kipróbálhatod még bazsalikomlevelekkel, vékonyra reszelt cukkinivel, vegyes zöldfűszerekkel (pl. petrezselyem, friss oregánó, kakukkfű).