Gluténmentes tofugombóc, a vegán ‘túrógombóc’ hidegen, 3 perc alatt, zabbal. Ennél egyszerűbben nem tudod elkészíteni, ráadásul elképesztően finom is! Mivel a Hadarik Rita gluténmentes chia magos zabkása alap vegán, szint kötelezően adta magát, hogy egy vegán túrógombócot, azaz tofugombócot is készítsek belőle.

Egy kis trükkel semlegesíthető a tofu mássága, de sohasem lesz olyan, mint a túró, bárki bármit mondjon is. Persze, ha eleve szereted a tofut, akkor ennek nincs is jelentősége, másfelől pedig, ha nem eheted a tejterméket, ez egy remek alternatíva lehet számodra. Szerintem totuval is elkészíthető, ha valaki megcsinálja, írjon, küldje be a fotóját nyugodtan…

Az így készült tofugombóc:

  • gluténmentes
  • tojásmentes
  • tejmentes
  • nem kell főzni
  • 3 perc sem kell az elkészítéséhez
  • magas fehérjetartalmú
  • lassú felszívódó zabpehelyből készül
  • 1:4 édesítőszerrel készül, ami benne van már a zabkása keverékben.

Fontos, most figyelj! A cukor szó ne zavarjon meg a csomagoláson. A kókusztejporban lévő csomósodás gátlóban van egy olyan vivőanyag, amiben minimális mennyiségű természetes cukor van. Ez elenyésző, de fel kell tüntetni a csomagoláson.

Na de jöjjön is a recept! Kíváncsi vagy már ugye? Uhhh, majd elfelejtettem, elkészítettem a klasszik, túrógombóc változatos is, az majd ITT tudod megnézni >>>> Gluténmentes túrógombóc zabbal <<<<

A gluténmentes tofugombóc hozzávalói:

1 zacskó Hadarik Rita gluténmentes chia magos zabkása
250 g natur tofu
1 citrom reszelt héja
1/2-1 citrom leve ízlés szerint
+ ízlés szerint további 1:4 édesítő vagy más természetes ízesítő
35 g apró szemű zabpehely
1 tk repce sütőolaj (pl. Pödör repce sütőolaj)
lekvár

TIPP: A tofu ízét a citromlével, citromhéjjal, és némi extra édesítővel (mindig kóstolj közben!!) jól fel lehet javítani.

A gluténmentes tofugombóc elkészítése:

A zabkása alapot tedd egy keverőtálba, és add hozzá a natúr tofut.
Morzsold össze.
Add hozzá a citromhéjat, citromlevet (annyit, amennyivel neked ízlik), és ha szükséges, további ízesítőt.
Az ízesítés mértéke rajtad múlik: mindenből annyit tegyél hozzá, amennyitől Neked ízleni fog.
Formázz a masszából 6-8 gombócot.
Hagyd állni 15-20 percet, hogy a zabszemek megszívhassák magukat nedvességgel, és puhák legyenek.
A sütő repceolajon pirítsd meg a zabszemeket, ez lesz a morzsa.
Eheted lekvárral, ahogy tetszik.
TIPP: A masszát ízesítheted továbbá narancshéjjal, vaníliával.

KÉREM A CHIA MAGOS ZABKÁSÁT!

Hadarik Rita gluténmentes chia magos zabkása

CSATLAKOZZ FACEBOOK oldalamhoz, beszélgessünk: https://www.facebook.com/glutenmentessutemeny/
KÖVESS az INSTAGRAMON is ITT: https://www.instagram.com/hadarik_rita/
IRATKOZZ fel YOUTUBE csatornámra, nézz recept videókat: Hadarik Rita Youtube csatorna

SÜSS, FOTÓZZ, NYERJ!
Küldd be Facebook oldalamra a ‘legfrissebb’ sütid fotóját, amin szerepel a Hadarik Rita márkás lisztkeverék zacskója is. Minden hónapban ajándékot sorsolok ki a beküldők között! Az üzenetben beküldött fotókat én töltöm fel folyamatosan az adott hónap fényképalbumába. Kíváncsi vagyok, TE mit sütsz ki!