Gluténmentes túró pizza low carb módra?! Mi a szösz?! A napokban az Interneten bukkantam véletlenül egy 2016-os cikkre, amiben a túró pizza őrületről volt szó. Annyira megtetszett az ötlet, hogy másnap már el is készítettem a Hadarik Rita gluténmentes pizza célliszttel. Azóta már többedszerre is elkészítettem, annyira finom, és a család minden tagjánál sikert arattam vele (legalább is úgy tűnt).

Hozzávalók 2 db (kb. 22-24 cm átmérőjű) gluténmentes túró pizza készítéséhez:

100 g >>>Hadarik Rita gluténmentes pizza célliszt<<<
2 g porélesztő
csipet só
250 g (házi) krémes állagú túró
1 db M-es tojás
½ mk szárított oregánó
+ 125 ml házi tejföl, reszelt fokhagyma
+ feltét, amit szeretsz

A gluténmentes túró pizza elkészítése

A képlet pofon egyszerű, tényleg hosszabb lesz leírni, mint amilyen gyorsan el lehet készíteni.
FONTOS! Ennek a low carb pizzának a lelke a jó minőségű túró. Én házi túrót használtam, ami krémesebb állagú. Az állagnak köszönhetően valóban jól formázható, kisülve is egyben maradó, szeletelhető, kézbe vehető ’pizzát’ kapunk. Egy száraz, nagyon morzsalékos túrót nem javasolnék ehhez a recepthez.
Tehát.
Tedd egy keverőtálba a túrót, a 100 g pizza céllisztet (ami IR-barát, tehát lassú felszívódású lisztekből van benne több), csipet sót, oregánót, a porélesztőt, és egy egész tojást.
TIPP: Nem ehetsz tojást? Helyettesítsd egy adagnyi lenmagtojással. Ennek a készítését nézd meg a Youtube csatornámon, amiben több tojáspótló ötletet is találsz.
Ted a masszát 10 percre a hűtőbe, majd enyhén olajos felületen nyújtsd egy sütőpapíron formára.
Én két darab kb. 22 centi átmérőjű pizzát formáztam. A fiam ette a szalámisat, én a spárgásat. Mindketten BŐVEN jóllaktunk vele.
Két külön tepsire tettem a pizza alapokat sütőpapírral együtt, majd 200 fokos, előmelegített sütőben 10 percen át elősütöttem őket.
Miután letelt ez az idő, lekentem őket fokhagymás tejföllel, és mindegyiket megpakoltam ezzel-azzal.
A szalámist nem kell nagyon magyarázni.
A spárgákat leszáraztam, megmostam, hosszában kettévágtam, így helyeztem a tejfölös alapra. Mellé aszalt paradicsom és újhagyma csíkokat tettem, és egy kevés reszelt sajttal megszórtam.

Hadarik Rita gluténmentes pizza lisztkeverék